fbpx
Portokal
Cursă Iași-Frankfurt, începând de vineri, cu Lufthansa

Cursă Iași-Frankfurt, începând de vineri, cu Lufthansa


Compania aeriană Lufthansa va opera începând de vineri, în premieră, patru zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internaţional Iaşi spre hub-ul din Frankfurt.

Astfel, Iaşul devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operare zboruri cu operatorul german spre hub-ul său din Frankfurt, care asigură conexiuni pentru zboruri trans-continentale, precum şi zboruri spre alte aeroporturi europene.

Lansarea noului zbor direct Iaşi - Frankfurt şi retur a fost făcută în cadrul unui eveniment la care au participat autorităţi locale, administraţia Aeroportului, reprezentanţi ai companiei aeriene, precum şi reprezentanţi ai mediului cultural şi de afaceri local. Invitaţii au tăiat tortul tematic şi panglica la inaugurarea noii rute, alături de echipajul companiei aeriene, iar festivitatea s-a încheiat cu tradiţionalul "water salute" al aeronavei Luthansa, la momentul aterizării pe pista de la Iaşi.

„Lufthansa este foarte mândră să deschidă la Iaşi a cincea destinaţie din România. Astfel, vom reuşi să conectăm unul dintre cele mai populare oraşe ale ţării cu Frankfurt, cel mai important hub al Lufthansa Group. Acest lucru va reduce timpul de călătorie semnificativ către foarte multe oraşe din Europa, America sau Asia. De asemenea, sunt încrezător că vom vedea mai mulţi turişti din toată lumea, care vor descoperi minunata moştenire culturală a Iaşului", a declarat Zlatko ZLATIC, Lufthansa Group General Manager Sales, pentru Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, durata unui zbor spre Frankfurt este de 2 ore şi 25 de minute, cursa fiind operată luni şi vineri, cu plecare de la ora 10,00 din Frankfurt şi sosire la ora 13,20 la Iaşi, iar de la Iaşi de la ora 14,05, ajungând la Franckfurt la 15.30. Alte zboruri sunt organizate joia şi duminica, plecarea fiind de la Frankfurt la ora 6,50 şi ajunge la Iaşi la ora 9,50, iar de la Iaşi pleacă de la ora 10,35 şi ajunge la Frankfurt la ora 12,00.

În prezent, pe Aeroportul Iaşi şapte companii aeriene operează zboruri directe spre 25 de destinaţii internaţionale, din care 20 sunt curse regulate, iar cinci sunt curse sezoniere/charter.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top