fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Fotoreporter al agenției Reuters, câștigător al Premiului Pulitzer, ucis în Afganistan

Fotoreporter al agenției Reuters, câștigător al Premiului Pulitzer, ucis în Afganistan


Indianul Danish Siddiqui, fotoreporter al agenţiei Reuters, laureat al premiului Pulitzer, a fost ucis, vineri, în Afganistan, acolo unde acoperea jurnalistic luptele dintre forţele de securitate afgane şi talibani.

Forţele de securitate afgane încercau să recucerească localitatea strategică Spin Boldak, căzută miercuri în mâinile talibanilor, când Siddiqui şi un ofiţer de rang înalt au fost ucişi de tirurile insurgenţilor, informează Reuters, citată de Agerpres.

 

„Danish era un jurnalist remarcabil, un soţ şi un tată devotat, şi un coleg foarte apreciat. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia sa în aceste momente cumplite”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Reuters, Michael Friedenberg şi de redactorul-şef al agenției, Alessandra Galloni.

 

Danish Siddiqui a făcut parte din echipa Reuters care a obţinut în 2018 premiul Pulitzer la categoria ‘Feature Photography’, pentru documentarea crizei refugiaţilor Rohingya.

 

Siddiqui lucra din 2010 pentru Reuters şi acoperise fotojurnalistic războaiele din Afganistan şi Irak, criza refugiaţilor Rohingya, manifestaţiile din Hong Kong, precum și cutremurele din Nepal.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top