fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Adrian Covăsnianu: Autostrăzile Moldovei! Încotro? Ședința tehnică pe proiectele de infrastructură mare din Moldova

Adrian Covăsnianu: Autostrăzile Moldovei! Încotro? Ședința tehnică pe proiectele de infrastructură mare din Moldova


Vicepreședintele Asociației civice „Moldova Vrea Autostradă" Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, prezintă pe pagina sa de socializare ultima întâlnire de la CNAIR unde au fost discutate proiectele de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei.

Iată, mai jos, concluziile la care a ajuns:

„Astăzi, la CNAIR în format videoconferință a avut loc ședința săptămânală la care participă proiectanții, CNAIR și membrii societății civile și diverși politicieni.

Particip de peste 14 luni cu o frecvență săptămânală fiind prezent atât fizic cât și online în diverse calități (membru al societății civile, consilier onorific al MT, secretar de stat al MT, membru de partid).

Redau în cele ce urmează un raport al ședinței de azi:

1) Autostrada A7

Cu PNRR-ul ce urmează a fi aprobat săptămâna viitoare tronsoanele de la Ploiești la Pașcani necesită o accelerare considerabilă.

a) Ploiești-Buzău (63,25 km)

Tip licitație : Execuție

Pe 16.09.2021 s-au depus oferte pentru cele 3 loturi. Urmează în lunile următoare analiza celor 39 de ofertanti ce vor sa construiasca primii kilometri de autostrada spre Moldova!

În perioada de analiză a ofertelor Ministerul Transporturilor trebuie să lucreze la foc continuu pentru a transmite documentațiile în vederea obținerii Autorizației de Construire și implicit a elabora/semna/aviza/autoriza HG pentru exproprieri. Date fiind condițiile de instabilitate politică, din propria experiență, consider că se vor întârzia minim 3 săptămâni deoarece trebuie reconfirmate semnăturile pe documente, reluate documentele cu noii ministri (interimari) etc.

b) Buzău-Focșani (82,44 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

Studiul geotehnic a fost transmis spre analiză către CNAIR. Săptămâna aceasta CNAIR finalizează analiza.

Studiul de Fezabilitate este transmis către CNAIR.

Procedurile pentru obținerea Acordului de Mediu sunt in desfăsurare. O primă variantă în format draft a documentațiilor au ajuns la CNAIR. SEA (Studiu de Evaluare Adecvată) + RIM (Raport de Impact asupra Mediului) se transmit săptămâna această către CNAIR din partea proiectantului. AM (Acordul de Mediu) este conditionat de avizul de GA (Gospodarirea Apelor) din partea Apelor Române. Pentru a se obține avizul de GA e nevoie de SEICA (Studiu de Evaluare a Impactului asupra Corpurilor de Apă). La începutul lunii octombrie în varianta optimistă se poate obține avizul de GA și ulterior, la câteva zile și Acordul de Mediu.

În scenariul în care lucrurile se desfășoară într-o manieră accelerată se poate depune și Proiectul Tehnic către finalul lunii octombrie 2021.

Între timp având SF complet și predictibilitate pe obținerea Acordului de Mediu se poate solicita un document oficial de la ANPM care să constituie o premiză pentru a continua avizarea proiectului. Pe acest calendar urmeaza avizul CTE CNAIR, ulterior aviz CTE MT și aviz CIALP (Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice) de la MDRAP. Din experienta (am fost presedinte CTE la MT si vicepresedinte la CIALP de la MDRAP) consider ca avizarea se poate desfasura rapid in 2-3 saptamani daca toate fortele implicate "trag la aceeasi caruta". In concluzie pana la finele anului 2021, cu un aparat de guvernanta nationala care sa se miste CEAS se poate maturiza acest proiect.

c) Focșani-Bacău (96,05 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

Campania de foraje geotehnice este incheiata si se lucreaza la intepretarea probelor in laborator. La finalul lunii septembrie studiul geotehnic va fi predat.

Dupa analiza si confirmarea CNAIR pe studiul geotehnic se poate preda si Studiul de Fezabilitate preconizat pentru luna octombrie 2021.

Daca proiectantul depune RIM (Raport de Impact asupra Mediului)+ SEA (Studiu de Evaluare Adecvata) + SEICA (Studiu de Evaluare a Impactului asupra Corpurilor de Apa) spre finalul lunii septembrie 2021, procedural si fara oprelisti in luna noiembrie 2021 se poate obtine Acordul de Mediu. Ulterior într-o manieră super accelerată se poate convoca CTE CNAIR, CTE MT, CIALP MDRAP, aproba HG de indicatori tehnico-economici si in trimestrul I al anului 2022 sa se lanseze licitatia de executie.

d) Bacău-Pașcani (77 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

Studiul de fezabilitate depus in iulie 2021 a necesitat o serie de corectii.

Ca urmare a includerii nodului de mare viteza dintre autostrazile A7 si A8 in acest tronson sunt necesare studii geotehnice aditionale. In acelasi timp a aparut si necesitatea realizarii unui studiu hidrogeologic privind redimensionarea, prin modelare matematica, a frontului de captare Pildesti-Simionesti. Elaborarea acestui studiu aditional a aparut datorită suprapunerii aliniamentului A7 cu zona fronturilor de captare a apei necesare alimentarii municipiului Roman.

Dupa obtinerea avizului operatorului regional de apa, actualizarea Studiului de Fezabilitate si implicit a Studiului Geotehnic se pot continua procedurile pentru obtinerea Acordului de Mediu. Luna noiembrie 2021 preconizata pentru obtinerea Acordului de Mediu va fi probabil decalată.

Calendarul actualizat "impinge" acest proiect catre inceputul anului 2022. Cu toate acestea, pe măsură ce se maturizează proiectul se pot suprapune etapele și convoca CTE CNAIR, CTE MT, CIALP MDRAP in vederea avizarii.

Ulterior in trimestrul I/II al anului 2022 se poate lansa licitatia de EXECUTIE a acestui tronson propus spre finantare prin PNRR.

2) Autostrada/Drumul Expres A7/DX Pașcani-Suceava-Siret? (101 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

Recent a fost finalizat zborul necesar ridicării topografice.

Pe secțiunea Suceava-Siret campania de foraje geotehnice este demarată fiind mobilizate 2 foreze.

Pe Pașcani-Suceava deși forajele geotehnice se desfășoară cu 1 foreză, utilajul mobilizat lucrează 24 h în 3 schimburi.

Data contractuală de finalizare a proiectării este luna octombrie 2022.

3) Autostrada A8

a) podul de la Ungheni.

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate (1,1 km)

Procedura de obtinere a Acordului de Mediu este in desfășurare.

S-a depus SEA (Studiul de Evaluare Adecvată) actualizat la APM Iași. APM Iași analizează documentația și a solicitat punct de vedere de la ANANP. Sunt în contact direct cu ANANP și am solicitat accelerarea procedurilor. Trimestrul III al anului 2022 este perioada preconizată pentru obținerea Acordului de Mediu.

Ulterior către finalul anului 2022 se poate lansa licitația de Proiectare+Execuție.

b) Ungheni-Iași-Tg. Neamț (100,14 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

Săptămâna aceasta demarează campania de foraje geotehnice. Se va mobiliza pentru început 1 foreză. E nevoie de o mobilizare crescută pentru campania de foraje geotehnice pentru a respecta termenii contractuali. 

c) Tg. Neamț-Tg. Mureș (211 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate

Un contract cu "cântec" subfinanțat, defectuos din perspectivă contractuală și cu grave deservicii asupra intereselor Statului Român. 

M-am exprimat public încă din mai 2019 (cand am participat la semnarea oficială a contractului la Prefectura Iași) vis-a-vis de asta si am semnalat in repetate randuri acest aspect.

Date fiind aceste condiții am căutat să identific elemente de "maturitate" pe sectorul montan din A8 și le-am găsit pe secțiunile mai usoare de abordat in zona de podiș/depresionară/de luncă. Astfel, la finele anului 2020 am propus includerea capetelor Moțca-Leghin (autostrada mănăstirilor) și Tg. Mureș-Miercurea Nirajului în PNRR. Mai multe detalii aici - https://www.facebook.com/covasnianu.adrian/posts/10214112658010281 .

În același timp am încercat din diferite posturi (membru al asociației Moldova Vrea Autostradă, consilier onorific al MT, Secretar de Stat al MT, membru USR Iași) să deblochez proiectul, să susțin proiectantul în etapa de elaborare/avizare dar și să critic constructiv. Totul într-o manieră echilibrată, transparentă și colaborativă. Scopul final a fost și este de a continua și "trage" de proiectant.

În 2021 ne aflăm într-un moment de "cumpănă". Soluția constructivă, pro-implementare A8 este de a salva acest proiect și implicit ca CNAIR să recepționeze Studiul de Fezabilitate într-o manieră cât mai completă. Ulterior conform calendarului agreat (info aici: https://www.facebook.com/covasnianu.adrian/posts/10215560500525439 ) la viitoarea licitație de Proiectare+Execuție se poate actualiza în manieră calitativă și cantitativă studiul geotehnic și proiectarea.

4) Autostrada A13 (165 km)

Tip Licitație: Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție

S-au efectuat studii geotehnice preliminarii.

AMC 2 - Analiza Multi-Criterială a fost finalizată și înaintată spre verificare către JASPERS.

Termen estimat pentru finalizare - 2023.”


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top