fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Bebe Chirica își face palat de un milion de euro

Bebe Chirica își face palat de un milion de euro


Primarul Mihai Chirica ridică un adevărat palat pe terenul pe care l-a cumpărat pe numele fiului său, Ștefan. La momentul achiziției terenului, mezinul Ștefan Chirica avea doar 11 luni. Acum a ajuns la vârsta de 4 ani și își face o casă încăpătoare: 820 metri pătrați de construcție distribuiți pe trei nivele, demisol, parter și etaj, scriu jurnaliștii de la 7IAȘI.

Primăria Iași a emis în iunie 20202 un nou certificat de urbanism pentru casa primarului: „construire locuință individuală și anexe”. Certificatul de urbanism prevede indicatori generoși pentru viitoarea construcție: 50% – Procentul de Ocupare al Terenului (POT) și 1,8 – Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT). Terenul de 840 metri pătrați se află într-o zonă protejată istoric, fapt pentru care orice construcție trebuie aprobată de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CMZI).

Proiectul vilei lui Chirica a fost dezbătut în mai multe ședințe ale CMZI, dar verdictul a fost amânat în repetate rânduri, fie din cauza documentației incomplete, fie din motive de ordin tehnic și estetic. Acum proiectul „Palatului Chirica” a intrat în linie dreaptă.

Investiția imobiliară, spun jurnaliștii de la 7IAȘI, ajunge la un milion de euro.

Casa va avea o amprentă la sol de 300 metri pătrați. La demisol, proiectul prevede mai multe spații tehnice și un garaj mare care ar trebui să adăpostească trei autoturisme.

Accesul în casă nu se va face direct, ci printr-un vestibul. Tot la parter va fi și biroul în care cel mai probabil va lucra primarul Mihai Chirica. Urmează un living generos și o „zonă dining”, unde se va servi masa. Tot pe la parter se va face accesul și către terasa din spatele casei.

Camerele de la etaj sunt distribuite în jurul unui „gol deschis” de deasupra zonei de dining de la parter. Patru dormitoare cu dressing și baie proprie vor fi amenajate la etajul clădirii, dar și un mic hol, o așa-numită zonă de relaxare.

 

Article image
Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou. Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top