fbpx
 
Primăria Iași anulează mai multe evenimente din cadrul sărbătorilor orașului

Primăria Iași anulează mai multe evenimente din cadrul sărbătorilor orașului


Primăria Iaşi a anunţat, luni, că unele evenimente din cadrul sărbătorilor oraşului vor fi anulate din cauza pandemiei, precizând însă că manifestările religioase de Sfânta Parascheva nu vor fi afectate.

Primăria Iaşi anulează unele evenimente din cadrul sărbătorilor oraşului, din cauza pandemiei. Potrivit autorităţilor locale, manifestările religioase organizate cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva nu vor fi afectate. Reprezentanţii Asociaţiei Reset au cerut anularea completă a Sărbătorilor Iaşului, din cauza pandemiei.

„Primăria se pregăteşte de organizarea Sărbătorilor Iaşiului. Ajuns la ediţia a XXX-a, evenimentul ar trebui să fie special, însă desfăşurarea evenimentelor se va face limitat şi condiţionat de rata incidenţei cumulative a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori pe municipiul Iaşi şi de prevederile hotărârii emise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Toţi participanţii la manifestări vor avea obligaţia de a asigura desfăşurarea evenimentelor în condiţii de maximă siguranţă, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al Primăriei din Iaşi.

Potrivit unei hotărâri votate în şedinţa Consiliului Local de luni, 4 octombrie, bugetul alocat pentru ediţia din acest an a Sărbătorilor Iaşiului este de 900.000 de lei.

În urma dezbaterilor din plenul consiliului, programul propus iniţial a fost redus în sensul „eliminării manifestărilor nepotrivite şi periculoase în contextul pandemiei”, scrie News.ro.

Ceaiul Pelerinilor şi Masa Pelerinilor vor fi organizate în condiţii speciale, urmând a fi acordate pachete către pelerini. În schimb, Seara Valorilor, Sărbătoarea Vinului, Parcul de distracţii şi proiectele sportive „Sport în Sărbătoare” nu vor mai fi organizate. Nici concertul de final al sărbătorilor oraşului nu va mai avea loc,  în schimb va fi organizat un foc de artificii.

Reprezentanţii Asociaţiei Reset au solicitat autorităţilor să anuleze Sărbătorile Iaşiului din acest an, pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri COVID-19 din ultimele zile.

„Înţelegem importanţa spirituală a acestei sărbători religioase şi capitalul de popularitate pe care îl aduce oraşului nostru, însă considerăm că organizarea unui pelerinaj cu zeci de mii de pelerini şi deplasări masive de oameni din localităţi şi zone cu rate de incidenţă foarte mari ar putea genera o (nouă) explozie de cazuri, în condiţiile în care sistemul sanitar se află în pragul colapsului. Faţă de anul trecut, când s-a limitat accesul pelerinilor la cei cu domiciliul în Iaşi, situaţia pandemică nu era nici pe departe pe atât de gravă cum este acum. Cu toate acestea, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat acum câteva zile că nici nu vrea să audă de vreo restricţie”, se arată în comunicatul Reset Iaşi.

Reprezentanţii societăţii civile ieşene fac apel la fiecare decident, în calitate de lider comunitar, politic şi spiritual, să îşi asume „o asemenea decizie grea, nepopulară, dar benefică şi necesară într-o situaţie cu adevărat dramatică”.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30