fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Greva șoferilor CTP Iași a încetat: autobuzele revin pe trasee. Chirica: USR e de vină!

Greva șoferilor CTP Iași a încetat: autobuzele revin pe trasee. Chirica: USR e de vină!


Greva șoferilor de la Compania de Transport Public (CTP) Iași a încetat. Autobuzele revin pe trasee.

„În urma zilei de astăzi, o zi foarte grea, am avut numeroase întrevederi cu reprezentanții greviștilor și cu sindicatele, le-am prezentat calendarul de negociere care este până vineri, cu condiția reluării lucrului. Vineri vor avea o rezoluție și, în funcție de această rezoluție vor decide ce vor face mai departe. Deci, vineri vor fi negocierile finale pentru stingerea acestui conflict. Le mulțumesc că au dat dovadă de maturitate și responsabilitate astfel încât să putem realiza serviciile pentru cetățenii Iașului. Am informații că autobuzele ies la stradă chiar în aceste momente, vor ieși în jur de 60-70 de autobuze pe toate traseele așa cum sunt în planul de transport”, a declara pentru „Ziarul de Iași” Cristian Stoica, directorul CTP.

Şi Primăria municipiului Iaşi a remis un comunicat de presă în care anunţă încetarea grevei:

„În cursul după-amiezii de astăzi, 3 noiembrie, șoferii Companiei de Transport Public (CTP) au decis să renunțe la protestul nejustificat care a afectat activitatea de transport în comun în Municipiul Iași. Chiar din această după-amiază autobuzele vor reveni treptat la stradă, iar de mâine dimineață circulația autobuzelor se va alătura celei a tramvaielor, iar activitatea va reveni la normal.”

Primarul a transformat greva șoferilor într-o luptă politică, acuzând USR Iaşi că s-ar fi implicat în protestele de la Compania de Transport Public.

„Reprezentanţii USR din Consiliul Local Iaşi nu au votat bugetul local pe anul 2021 (unde se regăsesc sume importante alocate pentru transportul public), aceeaşi formaţiune politică opunându-se în şedinţa de plen din 1 noiembrie 2021 rectificării bugetare care prevedea creşterea bugetului CTP Iaşi de la 140 de milioane de lei la 155 de milioane de lei, parte din aceşti bani fiind destinaţi acoperirii costurilor salariale ale companiei. De asemenea, am aflat cu revoltă despre implicarea directă a useriştilor în cooptarea unor angajaţi ai CTP Iaşi în perturbarea activităţii companiei, asta ca o replică la ceea ce s-a întâmplat în Timişoara, „oraş emblemă” pentru criza serviciilor publice oferite cetăţenilor după preluarea Primăriei de către USR”, a transmis Mihai Chirica, prin intermediul unei scrisori deschise.

Răspunsul a venit din partea senatorului USR Marius Bodea, care îl acuză pe Chirica de ipocrizie, după ce acesta a aruncat vina pe unii politicieni din Consiliul Local.

„Primarul Mihai Chirica aruncă în stilul său caracteristic vina pe alţii în criza de la Compania de Transport Public, încercând să arate că USR este responsabil pentru greva şoferilor de autobuze. Este o ipocrizie fără margini. Acest om varsă cafeaua dimineaţa la birou şi e în stare să spună că oamenii USR i-au adus cana plină ochi şi că el nu are nici o vină. De data asta, Mihai Chirica încearcă să rupă frontul şoferilor de autobuze. Le vântură un duşman închipuit şi vrea să-i învrăjbească unii împotriva altora. Nu e nimic politic în conflictul de la CTP. Şoferii au declanşat un protest spontan, având revendicări clare, nemulţumirile lor vizând până la urmă lipsa unui managemement performant la CTP, dar şi dezinteresul primăriei de a gestiona treburile companiei”, a scris Marius Bodea pe pagina sa de socializare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac