fbpx
 
Salariile angajaților CTP Iași se vor majora cu 150 de lei net, de la 1 noiembrie

Salariile angajaților CTP Iași se vor majora cu 150 de lei net, de la 1 noiembrie


Salariaţii Companiei de Transport Public (CTP) din Iaşi vor beneficia, de la 1 noiembrie, de o majorare a veniturilor nete cu 150 de lei, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Primăria municipiului Iaşi.

Decizia a fost luată în urma unor negocieri pe care primarul Iaşiului, Mihai Chirica, le-a avut în cursul dimineţii de vineri cu conducerea companiei şi sindicaliştii din transportul public, care au declanşat un conflict de muncă.

Reprezentanţii administraţiei ieşene şi cei ai companiei de transport public au convenit cu sindicatele ca o nouă majorare, cu 150 de lei net, să aibă loc în prima parte a anului viitor, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CTP Iaşi, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2022. De asemenea, de la 1 octombrie 2022, câştigul salarial va fi majorat, din nou, cu 200 de lei net, transmite Agerpres.

De aceste creşteri ale veniturilor nete vor beneficia lunar 1.184 de angajaţi.

„Totodată, s-a discutat şi despre salariile mici ale angajaţilor TESA. Situaţia acestora va fi analizată astfel încât să fie găsite soluţii pentru ca veniturile salariale să fie majorate odată cu bugetul CTP pe anul 2022. De asemenea, grilele de salarizare la nivelul CTP vor fi simplificate, astfel încât să ajungă de la circa 20 - 25 de poziţii, diferenţiate în funcţie de secţii, la maxim patru grupe de salarizare, de la debutant până la persoanele aflate în apropierea vârstei de pensionare. Această simplificare a grilei va presupune şi o cheltuială salarială suplimentară rezultată din rotunjirea în plus a grilelor de salarizare", se mai precizează în comunicatul Primăriei Iaşi.

În cursul dimineţii de marţi, şoferii de autobuze de la compania locală de transport Iaşi au întrerupt spontan lucrul, cerând majorarea salariilor cu 30%. Protestul  a continuat și a doua zi, când administrația ieșeană a fost de acord să intre la negocieri cu sindicaliștii CTP.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30