fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Șeful PNL Iași a votat pentru negocieri cu PSD, deși a declarat public că vrea cu USR. Lista cu filialele PNL care au ales alianța cu social-democrații

Șeful PNL Iași a votat pentru negocieri cu PSD, deși a declarat public că vrea cu USR. Lista cu filialele PNL care au ales alianța cu social-democrații


În ședința Biroului Permanent Național al PNL, care a avut loc la Vila Lac, s-a votat demararea negocierilor pentru intrarea la guvernare alături de PSD. Raportul de voturi a fost următorul: 48 de liberali s-au pronunțat pentru începerea negocierilor cu PSD, iar 22 au votat împotrivă.

Printre liberalii care au votat împotriva unei alieri cu PSD se numără: președintele PNL București, Ciprian Ciucu, președintele Consiliului Județean Oradea și lider al PNL Bihor, Ilie Bolojan, Primarul din Oradea, Florin Birta, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, șeful PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu, dar și Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase sau Raluca Turcan.

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, care anunțase că militează pentru o alianță cu USR, și-a schimbat radical votul, optând pentru începerea negocierilor cu PSD. 

„Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR și UDMR”, spunea în urmă cu câteva zile Muraru. Ieri, opinia i s-a schimbat radical.

 

Iată cum a arătat votul în PNL, conform surselor Epoch Times:

Reprezentanţii judeţelor Alba, Arad, Bacău au votat pentru demararea negocierilor cu PSD

Bihorul, prin Bolojan, Cherecheş şi Florin Birta, au votat împotrivă. Florin Birta a propus vot uninominal ca să se ştie mai târziu cine e responsabil cu subiect şi predicat pentru viitoarea guvernare cu PSD, dar propunerea lui a fost respinsă.

Harghita nu a votat

Dâmboviţa, prin Virgil Guran, contra

Dolj nu a votat, şi la fel Galaţi

Hunedoara, pentru reînvierea USL

Ialomiţa, pentru

Potrivit surselor politice, Florin Cîţu, liderul PNL a votat pentru demararea negocierilor cu PSD în vederea formării unui nou guvern, aceasta deşi şi-a construit cariera politică pozând în luptător contra "ciumei roşii". Tot pro PSD a votat şi Rareş Bogdan.

Iaşi, pentru

Ilfov, pentru

Maramureş, pentru

Mehedinţi, pentru

Mureş, pentru

Neamţ, pentru

Olt - Liviu Dumitru Voiculescu, pentru; Gigel Ştirbu nu a votat

Timiş, pentru

Tulcea, împotrivă

Vaslui, pentru

Vâlcea - Cristian Buican - absent

Argeş - Adrian Miuţescu- absent

Vrancea, contra

Bucureşti - Ciprian Ciucu, Sebastian Burduja, Antonel Tănase, Monica Anisie, Moldovan interimarul de la PNL Sector 6 - împotrivă, Pavel Popescu, singurul de la o organizaţie de sector - pentru

Prahova, pentru

Satu Mare, Sălaj, Sibiu, pentru, atât Turcan cât şi Daniela Câmpeanu, pentru

Suceava, prin Gheorghe Flutur, pentru

Teleorman, Eugen Pârvulescu, deşi la nivel de retorică a fost împotriva guvernării PSD, nu a votat deloc

Diaspora - Viorel Badea a fost absent

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top