fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Atacul mișelesc al unui inspector general adjunct de ISJ, numit politic, la adresa miilor de profesori suplinitori din Iași

Atacul mișelesc al unui inspector general adjunct de ISJ, numit politic, la adresa miilor de profesori suplinitori din Iași


Florentin Ciobotaru, țucălarul lui Mihai Chirica din Consiliul Local, care l-a urmat pe acesta din PSD la PNL, lansează atacuri murdare, proliferând un bullying instituțional demn de un regim dictatorial, tip Transnistria. Florentin Ciobotaru a fost numit politic în toată cariera sa, atât la Colegiul „Mihai Eminescu”, cât și la Inspectoratul Școlar.

La ultima ședință a Consiliui Local Iași, traseistul politic Florentin Ciobotaru a folosit remarci jignitoare despre suplinitori.

Vizat de atacul lui Ciobotaru a fost consilierul local USR Răzvan Timofciuc, care i-a dat un răspuns mai amplu pe pagina sa de socializare:

„Sunt profesor suplinitor în învățământul preuniversitar de 4 ani.

Am predat și la 3 școli simultan, toate de cartier, de la „Alexandru Vlahuță” în Dacia, „D.A. Sturdza” în Frumoasa sau „Ionel Teodoreanu” în Tătărași.

Am avut zile când plecam de la „Ionel Teodoreanu” să ajung la ”D.A. Sturdza” în 30 min, oprindu-mă în același timp prin Bularga, prin zona Liceului „Petru Poni” să cumpăr niște covrigi sau un sandviș pe care îl mâncam în mașină pentru a ajunge la ore la timp.

Nu mi-e rușine deloc cu acest lucru, din contră!

Am luat contact direct cu problemele sistemului de învățământ preuniversitar, de la cele de infrastructură școlară, dotări, până la cele ce țin de atitudine și mentalități.

Am luat contact cu sute și sute de copii din medii diferite.

Unii pasionați să învețe, alții care din cauza foamei stăteau chirciți în bănci și pentru care mai important pentru mine era să fiu aproape de ei și să îi ajut, alții din familii dezorganizate care aduceau cu ei traume și suferință și pentru care mai degrabă trebuia să fiu un sprijin emoțional...

Zeci și zeci de experiențe care îmi vor rămâne toată viața pe retina memoriei și care m-au ajutat să fiu un om mai empatic, mai rezilient, mai răbdător și asertiv...

Am participat la examene naționale de titularizare sau definitivat unde am luat note cu care orice profesor care știe gradul de dificultate este mândru: 8.70 sau 9.70.

Posturile titularizabile la orice disciplină se scot la concurs foarte greu, pot trece și ani buni până când un singur post pe Județ este scos la concurs.

În situația mea sunt sute de profesori, mulți dintre ei tineri, care au intrat cu entuziasm într-un sistem de învățământ osificat în multe privințe.

Dar pentru toți aceștia, domnul inspector școlar general adjunct numit politic, care este și consilier local, nu are decât o atitudine de condescendență, tendențioasă.

Din punctul d-lui de vedere, nu îmi pot exprima un punct de vedere despre buna funcționare a școlilor din Iași pentru că ”nu sunt în sistem, nu sunt titular”.

Din punctul d-lui de vedere, e rușinos că ”primesc 2 ore într-o școală, 3 în alta”.

”2 ore într-o școală, 3 în alta” au și sute de profesori titulari, cu zeci de ani de experiență în spate. E asta o rușine?

Acest domn ocupă funcția de Inspector Școlar General Adjunct, iar atitudinea d-lui spune totul despre cum sunt respectați profesorii din mediul preuniversitar de către cei care sunt numiți politic, nu pe criterii de profesionalism.

Primarul Chirica i-a ținut isonul și pe tot parcursul ședinței de făcut remarci tendențioase despre faptul că sunt ”profesor suplinitor”, a scris Timofciuc pe Facebook.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top