fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook/ Cătălin Urtoi Foto: Facebook/ Cătălin Urtoi

Incertitudini privind construcţia Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş: „Mari semne de întrebare privind sursele de finanţare”


Reprezentanţii partidelor politice, dar şi ai societăţii civile, prezenţi miercuri la discuţiile cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe tema autostrăzilor Moldovei susţin că reuniunea a fost utilă şi că li s-a promis că proiectul autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş rămâne o prioritate, relatează news.ro.

Deputatul USR Monica Berescu a declarat că întâlnirea de la Parlament având ca temă infrastructura Moldovei a fost extrem de utilă, dar că în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare pentru construcţia de autostrăzi.

„Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a părut receptiv la cererile societăţii civile, dar şi la cele ale parlamentarilor din Moldova. A ascultat şi a spus că recunoaşte importanţa autostrăzii A8 care leagă Iaşiul de Târgu Mureş. Dar în continuare sunt mari semne de întrebare privind sursele de finanţare. În planul de investiţii aflat în dezbatere publică nu se precizează exact aceste surse. Vrem să vedem clar de unde vor veni banii şi care sunt termenele. Poveşti am tot auzit, este momentul să trecem la treabă”, a declarat Berescu, potrivit news.ro.

Foto: Facebook/Cătălin Urtoi

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a afirmat că la întâlnirea de la Parlament ministrului Transporturilor i s-au cerut garanţii că autostrada A8 este o prioritate.

„S-a discutat tranşant pe tema planului de investiţii care plasează A8 undeva la mijlocul listei de priorităţi. S-a cerut de asemenea prelungirea termenului pentru consultarea publică pe tema planului, iar acest lucru a fost acceptat. Nu poţi face consultare doar 11 zile pe un document atât de important. S-au cerut garanţii că A8 este o prioritate, iar oficialii din minister au spus că documentul care conţine lista proiectelor a fost elaborat în 2020 şi că el a fost elaborat la cererea Comisiei Europene. Nu ne oprim aici, cerem în continuare să se facă această autostradă”, a declarat liderul liberal ieşean, Alexandru Muraru, conform News.ro.

La discuţiile de miercuri purtate la Parlament au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8, dar şi oameni de afaceri din Iaşi.

„Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu planul de investiţii, discuţiile de azi (miercuri – n.r.) au fost benefice. Au spus că se va face A8, indiferent de poziţia pe care proiectul îl ocupă pe lista de priorităţi. Ministrul Sorin Grindeanu a părut receptiv, a ascultat, se vede că încearcă să înţeleagă cum merg lucrurile. Vom monitoriza îndeaproape acest proiect şi vom urmări pas cu pas fiecare etapă”, a spus Dan Radu, unul dintre fondatorii asociaţiei Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Foto: Facebook/Cătălin Urtoi

Cătălin Urtoi: „Suntem prea săraci ca să împrăştiem banii”

Vicepreşedintele Asociaţiei „Împreună pentru A8" Cătălin Urtoi susţine că i-a cerut ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, ca banii pentru autostrăzi să nu mai fie împărţiţi politic, arătând că nu vor exista fonduri suficiente pentru a finaliza până în 2030 atât autostrada Iaşi-Târgu Mureş, cât şi autostrada Bacău-Braşov, potrivit News.ro.

„Am întrebat specialiştii din Ministerul Transporturilor care sunt sumele alocate de către minister prin cele patru surse de finanţare până în 2027-2030 (POIM, PNRR, POT şi Bugetul de Stat)? Mi s-a răspuns că în cazul A7, pentru tronsoanele de la Ploieşti până la Paşcani finanţarea va fi integral prin PNRR, iar pentru tronsoanele de la Paşcani la Siret s-a alocat suma de 600 milioane euro. Pentru A8, pentru tronsoanele Tg. Mureş-Miercurea Nirajului şi Leghin-Tg. Neamţ (Moţca) va fi finanţare integrală prin PNRR. Pentru tronsonul Miercurea Nirajului-Leghin s-a propus suma de un miliard euro, iar pentru tronsonul Motca - Leţcani - Ungheni s-a propus suma de 875 milioane euro. Pentru Autostrada A13 Bacău-Braşov s-a propus suma de 2,482 miliarde euro", a scris Cătălin Urtoi pe Facebook, după întâlnirea reprezentanţilor societăţii civile, la Parlament, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Urtoi a explicat că i s-a transmis că „sumele prin PNRR sunt definitive, în timp ce restul finanţărilor sunt doar propuneri".

„După citirea acestor sume, eu am intervenit şi am propus domnului ministru al Transporturilor să nu se mai împartă banii politic, câte puţin pentru fiecare proiect şi fără să se finalizeze acel proiect. Suntem prea săraci ca să împrăştiem astfel banii! România nu va avea capacitate financiară ca să facă până în 2030 A8 şi A13, iar din ambiţia unora, ambiţie care nu ţine cont de logica economică, riscăm sa ne trezim în 2030 cu două autostrăzi începute şi neterminate! Am propus ca banii să fie direcţionaţi spre una singură, cea mai avansată, iar Guvernul României să se mobilizeze şi s-o termine până în 2030”, a susţinut Cătălin Urtoi, vicepreşedinte al asociaţiei ”Împreună pentru A8”.

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile din Moldova s-au întâlnit, miercuri după-amiază, cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi cu liderul PSD Marcel Ciolacu, pentru a le transmite că proiectul autostrăzii A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş) se află în pericol, întrucât a fost retrogradat în planul de priorităţi al Guvernului.

 

Sursa: G4Media, HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac