fbpx
 
Foto: Met Police Foto: Met Police

Român prins în Londra cu un milion de lire false într-o geantă Louis Vuitton furată de la Tamara Ecclestone


Românul implicat în jafurile cărora le-au căzut victime Tamara Ecclestone, Frank Lampard și patronul decedat al clubului Leicester a fost prins pe aeroportul Heathrow cu un milion de lire contrafăcute.

Emil Bogdan Savastru, de 30 de ani, a fost arestat pe aeroportul londonez Heathrow după ce a fost prins că voia să plece în Japonia cu un milion de lire sterline cash, într-o geantă Luois Vuitton furată în decembrie 2019 din conacul Tamarei Ecclestone, scrie Daily Mail, citat de Știrile Pro TV.

Poliția a mai găsit asupra românului și un pistol care poate fi încărcat cu bancnote, pentru a trage apoi cu bani, obiect foarte folosit în cluburile de striptease japoneze, după cum a declarat la audieri avocatul lui Savastru.

Milionul de lire, care consta în bancnote contrafăcute de euro și lire sterline, era ținut într-o geantă Luois Vuitton care a fost furată în ceea ce a fost numit „jaful secolului”, din decembrie 2019, de la conacul modelului Tamara Ecclestone, de unde hoții au luat bunuri de aproape 30 de milioane de euro.

Emil Bogdan Savastru avea asupra lui și ceasul Tag Heuer al fostului mare fotbalist Frank Lampard, jefuit și el de o bandă de est-europeni.

Românul care abia a fost eliberat după ce a petrecut aproape un an în închisoare pentru implicarea sa în ”jaful secolului” va fi judecat pe 10 februarie 2022 pentru posesie de bani falși.

Alături de mama sa, prostituata Maria Meșter, de 47 de ani, Sorin Marcovici, de 53 de ani și Alexandru Stan, de 49 de ani, barmanul Emil Bogdan Savastru a făcut parte din echipa de sprijin a grupării care a furat bani și bijuterii de aproape 30 de milioane de euro din casele mai multor VIP-uri.

Hoții au spart casele Tamarei Ecclestone, a lui Frank Lampard, dar și a defunctului patron de la Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabh, care era păstrată neatinsă, în semn de omagiu, de către familia lui.

Românul le-a spus judecătorilor că geanta Louis Vuitton și ceasul Tag Heuer i-au fost lăsate de hoți în semn de apreciere pentru serviciile sale.

Savastru a mai zis că a aflat de spargeri abia după ce a căutat pe Google „efracții de la Londra”, o săptămână după comiterea acestora.

În plus, românul a mărturisit că a descoperit diamante în cusăturile genții, atunci când a scuturat-o, dar un bijutier a râs de el când a încercat să i le vândă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: