fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Europa FM Foto: Europa FM

Preot chemat să sfințească instalațiile defecte ale uzinei de termoficare din Motru: 15.000 de oameni tremură de frig în case de 3 zile


De 3 zile, cei 15.000 de locuitori ai municipiului gorjean Motru racordați la sistemul centralizat tremură de frig în apartamente. Temperaturile din locuințe sunt similare celor de afară. O avarie gravă la rețeaua de termoficare a orașului a provocat acestă situație.

Un preot a sfințit instalațiile defecte ale uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.

Locuitorii orașului din Gorj nu mai au utilități din data de 30 decembrie, iar șeful instituției a recurs la această măsură de remediere complet inedită.

Societatea UATAA, care trebuie să asigure confortul termic al locuitorilor din Motru, nu mai funcționează din data de 30 decembrie, din cauza unei defecțiuni. Problemele au început însă cu două zile mai devreme, relatează publicația Gorjeanul.

Uzina nu are, oficial, conducere, dar fostul administrator special Dorel Drăghici și-a luat, cu de la sine putere, atribuții de director și s-a apucat să remedieze problema. Soluția găsită de liberal este șocantă și constă într-o slujbă religioasă susținută în uzină de un preot din zonă. Popa a dat sâmbătă după-amiază cu aghiazmă peste instalațiile gripate, în timp ce salariații chemați să remedieze defecțiunea râdeau pe înfundate, arată sursa citată.

Păcura achiziționată de Dorel Drăghici ar fi de proastă calitate, lucru pe care angajații societății l-au semnalat încă din 27-28 decembrie când instalația nu mai dădea randament, întrucât nu funcționa în parametrii optimi.

Mai exact, păcura utilizata de UATAA nu arde corespunzător, lucru care a dus la defectarea pompei, la arderea garniturilor, la defectarea altei pompe și la arderea unui motor.

Mai mult, o altă pompă pusă la dispoziția uzinei de către EMC, în urmă discuțiilor purtate la Comitetul de Urgență pe 1 ianuarie, nu vrea să funcționeze. Asta, din spusele salariaților, pentru că pe instalație s-ar fi format dopuri care obturează transportul păcurei către injectoare.

Prețul unei tone de păcură a crescut de la 2400 de lei la 3000 de lei.

Înainte de defecțiune, în stocul uzinei se aflau 60 de tone de păcură.

Primarul Cosmin Morega a solicitat de urgență Inspectoratului Școlar județean Gorj suspendarea cursurilor sau desfășurarea acestora online.

 

Sursa: Știrile Pro TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac