fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Scandal în USR Iași: parlamentari cenzurați sau suspendați de pe grupul partidului

Scandal în USR Iași: parlamentari cenzurați sau suspendați de pe grupul partidului


Mai mulţi membri ai organizaţiei, inclusiv parlamentari şi lideri ai grupurilor de consilieri locali, au fost suspendaţi de pe grupul de comunicare al USR Iași.

Parlamentari, lideri ai grupurilor de consilieri, însuşi preşedintele şi membri ai Biroului Local, ai organizaţiei de tineret, dar şi membri simpli au fost suspendaţi săptămâna aceasta din grupul privat de pe Facebook al USR Iași.

Scandalul a izbucnit pe fondul discuţiilor asupra bugetului pe care conducerea organizaţiei judeţene îl propune pentru anul în curs. Însă nemulţumirea celor sancţionaţi astfel este amplificată şi de faptul că moderatorul care le-a tăiat accesul pe grup este fratele preşedintelui USR Iaşi, fostul subprefect USR Ştefan Tanasă, un apropiat al deputatei Cosette Chichirău, fosta preşedintă a USR Iaşi, scrie „Ziarul de Iași”.

„Rebelii” acuză că echipa lui Cosette Chichirău simte că „pierde terenul” şi vrea să cheltuie sub orice formă cei 200.000 euro din conturi, pentru a lăsa gol în urmă.

Prima victimă a plătit pentru îndrăzneala de a semnala o presupusă abatere de la prevederile statutului sau regulamentul partidului. Cei care au reproşat apoi că s-a făcut un abuz cu această excludere temporară au avut aceeaşi soartă. Printre cei suspendaţi astfel sunt şi doi parlamentari, Marius Bodea şi Filip Havârneanu, ale căror postări au fost şterse tocmai pentru că cereau să nu mai fie înlăturate părerile altor membri ai USR.

Scandalul excluderilor de pe grupul de lucru de la Iaşi a ajuns însă temă de discuţie pe forumul partidului. S-a cerut intervenţia Biroului Naţional, dar şi a lui Dan Barna, a lui Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, a Ralucăi Prună şi a lui Stelian Ion.

Liderul organizatiei județene USR Iași, Ștefan Tanasă, a declarat că acuzațiile privind bugetul sunt nefondate.

„Luni vom avea şedinţa în care va fi votat, iar până luni se vor aduce amendamente şi orice membru poate să aducă amendamente pe care le vom discuta atunci”, a spus Tanasă. El crede că, după prezentarea bugetului, unii membri ai organizaţiei au rămas cu impresia că bugetul USR Iaşi pe anul în curs a fost deja adoptat.

Suspendările din grupul de comunicare, mai spune el, s-au făcut pentru alte motive. „Probabil a fost manipulare, dezinformare, abateri care duc la sancţiuni de câteva zile. Regulamentul se aplică egal, indiferent ce rang au cei sancţionaţi”, a subliniat Tanasă.

 

Sursa: Ziarul de Iași


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30