fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Consilierii locali PSD blochează o anchetă de fond a afacerilor imobiliare de la Primăria Iași

Consilierii locali PSD blochează o anchetă de fond a afacerilor imobiliare de la Primăria Iași


Fostul parlamentar Viorel Blăjuț își acuză colegii din PSD că nu urmăresc interesul ieșenilor pentru a afla adevărul despre administrarea patrimoniului public. El le cere consilierilor locali social-democrați să renunțe la la înțelegerile ascunse cu Mihai Chirica pe care-l consideră „un măr găunos care a decredibilizat Iașul”.

Reacția lui Viorel Blăjuț vine în contextul în care unul dintre consilierii PSD, respectiv Bogdan Crucianu, a blocat formarea unei comisii care să analizeze modul în care a fost înstrăinat patrimoniul public al Municipiului Iași.

„Ieșenii trebuie să știe cum a fost gestionat patrimoniul municipiului nostru. Scandalurile despre afacerile imobiliare în care a fost implicat primarul Mihai Chirica, anchetele începute de instituțiile statului (DNA sau DIICOT) privind modul ilegal în care a fost înstrăinat patrimoniul Iașului îi îndreptățește pe ieșeni să vadă dimensiunea furtului de la Primăria Iași. Fiindcă una e să achiziționezi un capsator cu 80 de lei, când el costă în realitate 2.50 lei și alta e să dai teren din patrimoniul orașului gratuit sau prin diverse scheme, unor indivizi care nu aduc niciun venit în bugetul local.

Ideea unei comisii a Consiliului Local Iași care să analizeze modul cum a fost gestionat patrimoniul municipalității e bine venită. Aș fi fost mândru dacă liderul de grup al PSD ar fi început acest demers, dar acum aflu că nici măcar nu îl susține, iar primarul Chirica, își acoperă ilegalitățile prin el.

Vorbesc în numele meu și nu al partidului în care activez (PSD) și mă îngrijorează faptul că liderul nostru din CL Iași se apleacă când Chirica îi întinde telefonul și dintr-o dată își schimbă opinia și consideră că patrimoniul Iașului nu a mai fost jefuit de acest individ cercetat de DIICOT sau DNA.

Eu însă, nu mă las! Patrimoniul cultural al Iașului este de neprețuit, iar acum când ne apropiem de ziua în care sărbătorim la Iași Unirea Principatelor Române, parcă nu-mi vine să țopăi alături de Chirica, prins în horă, mânat de idealurile că unde-s doi puterea crește. Un măr găunos le strică și pe celelalte, așa că n-o să mă vedeți pe mine că mă bat pe spate cu individul care a jefuit orașul nostru, chiar dacă din rațiuni cojuncturale trebuie să mimăm o uniune forțată. Acest om a făcut de râs Iașul, l-a decredibilizat prin faptele sale de corupție în fața instituțiilor europene și a aruncat comunitatea noastră într-un colț. Din aceste motive eu mă încăpățânez să-i cer demisia.

Ce facem noi acum? În loc să-i facem vânt pe scări din Palatul Roznovanu, pentru că și-a pierdut credibilitatea ocupării unei astfel de demnități, noi îl spălăm din cap până-n picioare și-l proțăpim înapoi în scaunul de primar? Îi rog respectuos pe cei cinci consilieri locali care reprezintă PSD, să-și facă datoria față de cetățeni și să le spună ce s-a întâmplat cu adevărat, cu patrimoniul Iașului. Dacă a fost sau nu jefuit de mafia patronată de primarul Chirica?”, scrie Blăjuț pe pagina sa de socializare.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac