fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

Liderii USR au participat la ședința de Consiliu Local de la Mogoșoaia. Cioloș: Aici se prefigurează un tun imobiliar sub oblăduirea primarului


Mai mulți lideri USR, printre care Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Oana Țoiu sau Cătălin Drulă, au participat vineri seară la ședința de consiliu local de la Mogoșoaia fiind solidari cu Felicia Ienculescu-Popovici, consiliera USR amenințată joi seară. Ședința s-a desfășurat fără incidente și fără participarea consilierul PMP care ar fi bruscat-o pe consiliera USR, scrie HotNews.

O consilieră locală din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei fiind înregistrat în timp ce o amenință că o va lăsa „în scaun cu rotile, chiar dacă mă duc la pușcărie”. Ienculescu-Popovici anunţă că a depus plângere la Poliţie. USR solicită conducerilor PNL și PMP demiterea rapidă a consilierilor care au amenințat-o, iar instituțiilor din subordinea ministrului Lucian Bode să inițieze o anchetă și să îi ofere protecție Feliciei Popovici.

Consilierul local al PMP implicat în conflictul de la Primăria Mogoșoaia unde o consilieră USR a fost amenințată va fi propus pentru excluderea din partid. Liderii PMP, Cristian Diaconescu și Eugen Tomac, au condamnat atitudinea colegului lor de partid.

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat vineri că organizația condamnă ferm orice formă de violență iar consilierul Valentin Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, vineri, la Mogoșoaia, că aici se prefigurează un tun imobiliar sub oblăduirea primarului și a subliniat că DNA trebuie să ancheteze ce se întâmplă.

„Am venit să transmitem un semnal foarte clar că USR nu acceptă comportamentul de tip mafiot din partea unor aleși, intimidări, atunci când consilierii noștri își fac treaba, pun întrebări și cer respectarea legii. (…) Apreciez că am avut reacții și de la PNL, și de la PMP la solicitarea mea de ieri. M-aș fi așteptat ca și domnul Cîțu, președintele partidului, să aibă o reacție, nu doar filiala locală. (…) Ce au anunțat ca sancțiuni e apă de ploaie. Nu văd cum locuitorii pot să fie reprezentați în consiliul local de oameni care își permit să amenințe colegii de Consiliul Local cu scaunul cu rotile pentru că au cerut respectarea legii pentru acest tun imobiliar care se prefigurează aici sub oblăduirea primarului, a unor consilieri locali”, a declarat Dacian Cioloș, conform G4Media.

Întrebat dacă ar trebui ca DNA să se sesizeze, Dacian Cioloș a declarat: „Absolut, nu doar în cazul colegei noastre, amenințării în stil mafiot, ci și asupra a ceea ce se întâmplă aici, pentru că dacă doi consilieri sunt atât de speriați încât îndrăznesc să atace direct o colegă de consiliu, atunci înseamnă că acolo ceva nu e în regulă. Și asta au cerut colegii noștri: claritate, transparență, respectarea legii”.

„Mă îngrijorează cum oameni care au fost aleși acționează. Aici nu sunt pe moșia lor, să facă ce vor și să-i amenințe pe cei care nu respectă regulile pe care ei le stabilesc”, a mai declarat liderul USR.

 

Sursa: HotNews, G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac