fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

Benone Rababoc, un apropiat al lui Liviu Dragnea, numit subprefect al județului Teleorman


Fostul primar al comunei Talpa Benone Rababoc, fost profesor de educaţie fizică, licenţiat în Drept, care după 24 de ani la conducerea Primăriei a pierdut alegerile, în 2020, a devenit, vineri, subprefect al judeţului Teleorman.

Rababoc, perceput drept un apropiat lui Liviu Dragnea, a fost acuzat, de-a lungul timpului, că s-a îmbogăţit în perioada în care a fost primar, noul subprefect explicând însă că familia sa a avut afaceri încă dinainte de 1996, când a devenit primar, potrivit News.

Benone Rababoc, care a fost timp de 24 de ani primar al comunei teleormănene Talpa şi care a pierdut al şaptelea mandat de primar la alegerile locale din anul 2020, a depus, vineri, jurământul ca subprefect al judeţului Teleorman, fiind susţinut de PSD.

Rababoc a ajuns la Prefectură din funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Numele lui Benone Rababoc a apărut în presa locală care a scris că, în timp ce comuna ar fi sărăcit, familia primarului s-ar fi îmbogăţit. Una dintre acuzaţiile aduse edilului este că a cumpărat „pe nimic” fostele CAP-uri ale comunei.

Declaraţiile de avere ale fostului edil nu sunt publice, acesta explicând că nu s-a ocupat la Primărie de acest aspect şi că le-a completat an de an, fiind verificat şi de Agenţia Naţională de Integritate.

În ceea ce priveşte cariera politică, Rababoc a devenit primar în 1996 din partea Partidului Democrat, iar în 2000, alături de alţi peste 20 de edili, a trecut la PSD.

„Acum, nu ştiu dacă am fost apropiat sau nu am fost apropiat (al lui Liviu Dragnea – n.r.). Dânsul şi-a urmat parcursul politic, fiind prefect, preşedinte Consiliu Judeţean, iar eu primar. Automat că am fost apropiat, că am fost colegi de partid, am colaborat la diferite proiecte, împreună am băgat apă în comuna Talpa, împreună am construit un centru de bătrâni, împreună am pietruit drumurile. Nu am făcut afaceri împreună, nu am avut nicio lucrare, nici de un leu, cu acel care s-a vehiculat, Tel Drum, că ar fi al dânsului, că nu ar fi al dânsului, nu s-a lămurit treaba asta”, a susţinut noul subprefect.

Rababoc a pierdut alegerile locale pentru al şaptelea mandat la 30 de voturi în favoarea candidatului din partea PNL.

 

Sursa: News


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac