fbpx
 
Dezvoltatorul imobiliar Paul Avătăji, obligat de instanță să deființeze apartamentele construite ilegal în blocul-plombă din Arcu

Dezvoltatorul imobiliar Paul Avătăji, obligat de instanță să deființeze apartamentele construite ilegal în blocul-plombă din Arcu


Dezvoltatorul imobiliar Paul Avătăji, despre care REPORTER DE IAȘI a scris în iunie 2021, a fost obligat de magistrații Judecătoriei Iași să desființeze apartamentele construite ilegal în podul și garajul blocului ridicat pe strada Florilor, în zona Arcu. Imobilul nu este prevăzut nici cu balcoane, nici cu uscător.

Primăria Iași a deschis un proces la Judecătoria Iași împotriva lui Paul Avătăji, dezvoltatorul proiectului imobiliar de pe strada Florilor 11. Conform cererii depuse la instanță, dezvoltatorul a amenajat un pod cu ferestre și uși, transformat în apartamente de vânzare.

În autorizația din 2016, clădirea avea demisol (cu spațiu tehnic și garaje), parter, trei etaje și pod neamenajat. Inclusiv spațiul tehnic de la subsol a fost transformat în două apartamente.

Controlul a fost făcut în iulie 2020, a fost dată o amendă de 2.000 de lei și s-a dispus intrarea în legalitate până la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

În cele din urmă, municipalitatea l-a dat în judecată pe Avătăji, cerând desfiinţarea lucrărilor de reamenajare.

 

Article image
Încă de la fundație a ieșit scandal în cartierul înverzit din Arcu: blocul e o plombă care sufocă ceilalți locuitori din zonă. Pentru că distanțele sunt prea mici, dezvoltatorul Paul Avătăji a făcut blocul fără balcoane. Ca să mai iasă niște bani, din subsol a făcut două apartamente, iar podul l-a transformat tot în locuințe. Propriii lui locatari l-au reclamat la Primărie. Pe strada Florilor 11, la proiectul imobiliar Rou...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 08 Iunie 2021

 

Conform jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași”, Avătăji a declarat în instanță că solicitase emiterea autorizaţiei, dar că la nivelul Direcţiei de arhitectură şi urbanism din cadrul Primăriei există o practică de încălcare a termenelor legale pentru emiterea acestora. Ca urmare, nu a mai aşteptat emiterea autorizaţiei, începând lucrările de reamenajare.

Apărarea lui Avătăji a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei. „Singurul aspect pe care instanţa poate să îl reţină este inexistenţa unei autorizaţii de construire la momentul analizării cererii de chemare în judecată, aspectele legate de prelungirea termenelor de soluţionare a cererii de emitere a autorizaţiei de construire nefăcând obiectul cauzei de faţă”, au precizat judecătorii.

Aceştia i-au acordat lui Avătăji un termen de 90 de zile pentru a readuce podul blocului la starea din proiectul autorizat iniţial. Sentinţa nu este însă definitivă, apelul înaintat de Avătăji fiind înregistrat luni pe rolul Tribunalului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: