fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Colaj foto: Opinia Timișoarei Colaj foto: Opinia Timișoarei

Tramvai turcesc nou-nouț cuprins de flăcări în depoul din Timișoara. Primăria Iași a cumpărat 16 astfel de tramvaie


Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază în depoul Societății de Transport Public Timișoara. Un fum înecăcios s-a ridicat deasupra unei hale în care se afla unul dintre tramvaiele noi de la firma Bozankaya. Focul a izbucnit tocmai la aceasta garnitură. Același model de tramvai se află și la Iași.

Pompierii au intervenit de urgență miercuri după-amiază cu echipaje de la detașamentele 1 și 2 Timișoara.

„În jurul orei 16.29, a venit un apel la numărul de urgență 112 legat de producerea unui incendiu la un tramvai Bozankaya. Detașamentele 1 și 2 cu un ofițer si 10 subofițeri intervin la fața locului cu 2 autospeciale, o autoscară și un container cu pulbere. Când au ajuns pompierii, erau degajări mari de fum. Cauza probabilă a incendiului ar putea fi o problemă la instalația electrică din zona burdufului tramvaiului”, au declarat reprezentanții ISU Timiș pentru Opinia Timișoarei.

Conform primelor informații, garnitura s-a aprins pe neașteptate, muncitorii au observat flăcările și au dat rapid alarma. Nimeni nu își explică ce s-a întâmplat.

Același model de tramvaie se află și în Iași.

Primăria Iași a semnat, în noiembrie 2019, un prim contract pentru achiziționarea de tramvaie de la compania turco-germană Bozankaya. În total, au fost semnate 3 contracte pentru 16 vehicule ce ar urma să intre în exploatare la CTP Iași. Valoarea totală a contractelor este de 33 de milioane de euro.

Article image
Contractele au fost semnate în 2019 și suntem în 2022: livrările și omologările decurg foarte lent Conducerea CTP susține că toate cele 16 tramvaie vor ajunge la Iași până la sfârșitul anului E secret de stat stadiul omologării la cele trei tramvaie livrate până acum: nimic nu se dă publicității La Timișoara, certificarea tramvaielor turcești, din afara UE, a durat 5 luni și jumătate. La Iași, după 5 luni nu există nicio...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 22 Februarie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac