fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Scandal cât casa la ANCPI: Șefa instituției, acuzată că vine la birou o dată pe lună. Corpul de control al premierului face verificări

Scandal cât casa la ANCPI: Șefa instituției, acuzată că vine la birou o dată pe lună. Corpul de control al premierului face verificări


ANCPI este instituție strategică a statului, care înregistrează și deține baza de date privind evidența tuturor proprietăților imobile începând cu terenuri și terminând cu ultimul apartament. Președinta Ildiko Rakosi a fost numită în funcție în luna aprilie 2021 prin decizie a primului ministru.

Potrivit PressHUB, șefa ANCPI vine o dată pe lună la biroul de la București, într-o zi de marți, deși este plătită pentru 8 ore. Salariul șefului ANCPI este de aproape 12.000 de lei pe lună, la care se adaugă câteva mii de lei ca președinte al Consiliului de Administrație al Agenției.

Rakosi poate fi bănuită de abuz în serviciu din moment ce nu vine la birou, dar încasează salariu de secretar de stat.

Potrivit surselor citate, ea este sprijinită de funcționari publici din cadrul instituției, respectiv Direcția de resurse umane și Direcția financiar contabilă care confirmă prin foile de pontaj prezenta fizică la birou, în București.

În multe cazuri, Ildiko Rakosi (foto sus) ar dispune să i se trimită un șofer cu mașină de serviciu să-i aducă acasă, la Miercurea Ciuc, documentele la semnat. Ea are locuință de serviciu pusă la dispoziție de către RAAPPS în București.

ANCPI fiind o instituție de interes strategic, multe dintre documente sunt secrete de serviciu sau confidențiale și de multe ori sunt lăsate acasă la secretarul de stat, peste noapte.

În aceste condiții a fost sesizat Corpul de Control al primului ministru pentru a face verificări privind activitatea șefei Rakosi. 

Controlul a început la mijlocul lunii februarie, concluziile acestuia fiind prezentate astăzi președintei Ildiko Rakosi. Direcția Generală de Control din cadrul Corpului de Control al primului ministru este condusă de Ion Damian, un fost polițist din cadrul DGA Timișoara și propus de Sorin Grindeanu ca secretar general adjunct al ministerului Transporturilor.

Potrivit unor surse din interiorul echipei de verificări, deși a constatat nereguli grave în ceea ce privește activitatea șefului instituției dar și starea de nemulțumire generală care există în interiorul ANCPI, concluziile raportului se încearcă a fi mușamalizate, arată jurnaliștii de la PressHUB.

Citește mai mult pe PressHUB


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac