fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Aproape gata! Cezar Baciu stă în pioneze pe scaunul de viceprimar: Tribunalul a confirmat excluderea din USR

Aproape gata! Cezar Baciu stă în pioneze pe scaunul de viceprimar: Tribunalul a confirmat excluderea din USR


Soluția pe fond nu este definitivă. Mai este apelul, Cezar Baciu conservându-și funcția încă vreo 6 luni

Excluderea din USR va duce automat la pierderea funcției de viceprimar

Cezar Baciu a pierdut pe fond procesul cu USR Iași prin care contesta excluderea din partid. Soluția dată de Tribunalul Iași nu este definitivă, urmând a fi atacată, eventual, cu apel.

Pentru Cezar Baciu, excluderea din USR are consecință directă pierderea calității de membru al Consiliului Local și, implicit, de pierdere a mandatului de viceprimar. El mai are un răgaz de câteva luni în care va putea ocupa funcția, în eventualitatea în care va pierde și apelul.

Pentru coaliția PNL-PMP din Consiliul Local Iași, Cezar Baciu a reprezentat soluția miraculoasă a „votului de aur”, cel care asigura majoritatea în plen. Baciu a negociat pe cont propriu obținerea funcției de viceprimar, partidul din care făcea parte, USR, alegând să rămână în Opoziție.

Imediat după actul său de trădare, USR l-a exclus din partid, urmând procedurile statutare. Cezar Baciu a cerut în Justiție anularea deciziei de excludere, conservându-și postul de viceprimar până la soluționarea definitivă a cauzei în instanțele de judecată, conform Codului Administrativ.

În Consiliul Local sunt 27 de aleși, iar PNL și PMP adunau doar 13 voturi, neavând majoritate. USR și PSD cumulau 14 voturi și reprezintă Opoziția la nivel local. Cezar Baciu, de la USR, a schimbat tabăra și a înclinat balanța de partea PNL-PMP, primind imediat funcția de viceprimar. El nu s-a considerat niciodată în afara USR, dar partidul l-a exclus imediat. Conflictul așteaptă o decizie definitivă în instanță, proces care mai poate dura între 6 și 9 luni.

Article image
* „Trădătorul din USR” și-a schimbat viața într-un minut: a votat cu Chirica, a ajuns viceprimar și a apărut la serviciu cu un BMW X3 * Baciu are 26 de ani și ascunde un secret: în 2013 a picat Bac-ul la Liceul Cantemir * 99% dintre elevi au luat peste media 6. Cezar Baciu a fost în eșantionul de 1% care pică la liceele teoretice și tocmai el a ajuns viceprimar * Baciu a avut 5 la Română, 6,35 la Matematică și 6,30 la Biolo...
Autor Gabriel Gachi Anchete 16 August 2021


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac