fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Primarul din Lugoj, la un pas de a fi exclus din PNL după ce a desființat patru instituții de cultură

Primarul din Lugoj, la un pas de a fi exclus din PNL după ce a desființat patru instituții de cultură


Primarul liberal al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desfiinţat patru instituţii municipale de cultură, a anunţat, marţi, PNL Timiş.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui primarului din municipiul Lugoj, Claudiu Buciu, după ce, luni, edilul liberal a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău", Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi".

„Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe şase luni", a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, într-un comunicat remis, marţi, conform Agerpres.

Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PNL Timiş, Claudiu Buciu riscând chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj.

Conform proiectelor de hotărâre, cele patru instituţii de cultură se vor desfiinţa, personalul tehnic va fi preluat din data de 1 iulie, în termen de 60 de zile, de aparatul de specialitate al primarului, iar patrimoniul instituţiilor desfiinţate va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Claudiu Buciu declara presei locale, zilele trecute, că prin desfiinţarea acestor instituţii „doar scăpăm de oameni care au plătit lăutari din bani publici la chefurile PSD", întrucât „cei care s-au ocupat de cor sau de teatru (...) nu au atras spre teatru copiii".

Primarul din Lugoj şi-a exprimat încă din luna noiembrie 2021 intenţia de a desfiinţa Casa de Cultură a Municipiului, activităţile desfăşurate aici urmând a fi preluate de o direcţie a Primăriei.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac