fbpx
Print this page
Foto: Facebook/Alexandra Dinulescu Foto: Facebook/Alexandra Dinulescu

Salariu de 3.000 de euro pentru o tânără absolventă, angajată ca „expert” la ANRE în plină criză a prețurilor la energie


Alexandra Dinulescu, absolventă a Facultății de Drept, a fost angajată ca expertă în cadrul cabinetului președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit informațiilor G4Media.

Tânăra a terminat facultatea în anul 2021, în cadrul Universității din București. Ulterior a început un master la un colegiu de drept european și internațional al afacerilor, ce ține de Universitatea Paris 1.

Alexandra Dinulescu nu are un CV public, iar pe site-ul ANRE nu apar declarațiile de avere și interese. Potrivit G4Media, tânăra are un venit lunar de 3.000 de euro.

Nici Alexandra Dinulescu, nici președintele ANRE, Dumitru Chiriță, nu au răspuns la întrebările adresate de publicația menționată mai sus.

Preşedintele ANRE a plecat în concediu în plin scandal al facturilor la energie

În plin scandal al facturilor la energie, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a plecat în concediu în luna ianuare a anului curent.

Versiunea oficială este că preşedintele se afla în concediu din motive medicale. Mai multe surse au declarat, însă, pentru cursdeguvernare.ro, că Dumitru Chiriţă a plecat în vacanţă în Republica Dominicană.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dumitru Chiriță este din Tărtășești, Dâmbovița, și și-a început activitatea profesională ca electrician șef de tură la Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), unde a lucrat până în 1990.

După 1990, Chiriță a devenit sindicalist. A ocupat funcția de preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers” până în 2000. De asemenea, el a fost șeful Sindicatului Liber Independent „Energia” în perioada 1990-2011 și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical între 1996și 1999.

În anul 2000 Chiriță a devenit membru PSD și a ajuns pentru prima oară în Parlament, fiind votat la Camera Deputaților. Ulterior, a prins mandate de deputat și în 2008, și în 2012 și în 2016, toate din partea social-democraților.

În ceea ce privește studiile, actualul șef al ANRE și-a trecut în CV Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universității Nicolae Titulescu și un Master în "Relaţii de muncă şi industriale" la Facultatea de Drept a Universității din București.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare