fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Gazeta de Sud Foto: Gazeta de Sud

Mai mulți porci, găsiţi morţi pe câmp în județul Dolj. Specialiștii DSV vorbesc de o posibilă intoxicație cu solanină


Mai mulţi porci morţi au fost găsiţi aruncaţi pe un câmp de pe raza localităţii Rojişte, județul Dolj, anunță Gazeta de Sud. Evenimentul a fost anunţat de Instituţia Prefectului Dolj şi au fost luate primele măsuri de către DSV Dolj.

„Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a solicitat marţi intervenția specialiștilor de la Direcția Sanitar Veterinară în localitatea Rojiște, unde mai multe animale moarte au fost aruncate pe câmpurile din apropierea localității. Inspectorii DSV care l-au însoțit pe prefect au făcut cercetări la fața locului. De asemenea, au prelevat probe de la porcii morți şi au făcut dezinfecția locului. Apoi, cu un buldoexcavator au săpat gropi pentru a-i îngropa.

Până la sosirea rezultatelor, specialiștii DSV iau în considerare o posibilă intoxicație cu solanină. În special pentru că, în această perioadă, mai mulți localnici au solicitat consultații pentru porcii din gospodării. Multe dintre animalele examinate au fost tratate de această intoxicație. O parte dintre localnici și-au sacrificat animalele pentru consum propriu. Solanina este o substanță toxică care se găsește în tuberculii de cartofi încolțiți și poate deveni mortală pentru animalele care o consumă“, a precizat Instituţia Prefectului Dolj.

 

Sursa: G4Media


 
Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac