fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Răzvan Timofciuc, consilier local: Pe toate șantierele Primăriei, și așa puține, lucrările sunt fie abandonate, fie merg cu viteza melcului.

Răzvan Timofciuc, consilier local: Pe toate șantierele Primăriei, și așa puține, lucrările sunt fie abandonate, fie merg cu viteza melcului.


În ultimele zile am fost pe mai multe dintre șantierele Primăriei unde se implementează proiecte cu finanțare de la bugetul local sau finanțare prin fonduri europene.

Pe toate șantierele Primăriei, și așa puține, lucrările sunt fie abandonate, fie merg cu viteza melcului. Domnul Primar Mihai Chirica trebuie să ofere explicații publice ieșenilor cu privire la aceste întârzieri. Reamintesc faptul că execuția bugetară pe primele 6 luni arată un nivel de absorbție de doar 9.9% în privința investițiilor prin fonduri europene și doar 15% la capitolul Dezvoltare.

Pe loturile de străzi unde au fost semnate contracte pentru modernizare lucrările sunt abandonate:

  • În ianuarie 2022 a fost semnat contractul de execuție pentru un lot de 5 străzi: Dr. Vicol (Copou), George Coșbuc (Copou) Alexandru Vlahuță (Copou), Simion Bărnuțiu (zona Sărărie) și stradela Sofia Nădeje (zona Cicoarei), Dumitraș Cantacuzino (zona rond Agronomie). Lucrările sunt abandonate din aprilie, când au fost pe aceste șantiere ultimii muncitori și utilaje. Lungimea totală a arterelor este de aproximativ 3,5 kilometri. Valoarea contractului este de aproximativ 3.5 milioane euro.

La 8 luni pe două dintre aceste străzi (Str. Alexandru Vlahuță și Str. Sofia Nădejde) nici măcar nu au început lucrările, iar pe 3 (Str. George Coșbuc, Str. Dr. Vicol și Str. Dumitraș Cantacuzino) lucrările să fie complet abandonate după ce s-au decopertat. Cetățenii care locuiesc pe aceste străzi suferă din cauza poluării, prafului și disconfortului.

  • În ianuarie 2022 a fost semnat contractul de exrcuție pentru reabilitarea străzilor Lupiţei, Varianta şoseaua Rediu, Albineţ şi Hotin pentru aproximativ 1.7 milioane euro. Termenul de execuție este 12 luni. Suntem în august și, din acest lot, nu se lucrează pe nicio stradă, cu execpția varianta șos. Rediu, unde a fost turnat un strat de covor asfaltic. Lucrările sunt abandonate din aprilie, când au fost pe aceste șantiere ultimii muncitori și utilaje.

Bate vântul pe șantierul parcului din Zona C.A. Rosetti, ce trebuia realizat printr-o finanțare europeană de aproape 3 milioane euro:

Pe 8 august erau doar 3 muncitori pe șantier. Parcul de pe bld. C.A. Rosetti ar trebui finalizat în mai puţin de două luni. Însă, realitatea din teren este departe de a confirma acest termen de execuţie.  Chiar dacă proiectul nu este unul complex, la aproape doi ani de la debutul lucrărilor, peisajul este unul dezolant: movile imense de pământ acoperă terenul, iar cabluri şi materiale de construcţii sunt lăsate la voia întâmplării.

Pe terenurile care trebuiau amenajate în cadrul proiectului ”Oază de verdeață din cartierul tău” nu era niciun muncitor și lucrările sunt abadonate, deși termenul de finalizare a lucrărilor a fost depășit cu o lună.

E vorba 5 terenuri din cele 4 cartiere (Bularga, Nicolina, Dacia, Cantemir) care trebuiau reamenajate în cadrul proiectului european “Oază de verdeață în cartierul tău”. 

Proiectul viza reconversia şi refuncţionalizarea a 12.741 de metri pătraţi de teren neutilizat.

Terenurile care trebuiau înfrumuseţate sunt situate pe: aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A (2.664 metri pătraţi), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri pătraţi), strada Egalităţii, nr. 27 A (2.519 metri pătraţi), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri pătraţi) şi strada Romană, nr. 37B (1.635 metri pătraţi).

Lucrări abandonate șantier teren Strada Romană (Cantemir)              Lucrări abandonate șantier strada Bradului (Nicolina I)

Lucrările la centrul Multifuncțional din zona Cicoarei, care trebuie finalizate la finalul lunii septembrie 2022, sunt foarte întârziate.

Proiectul prevede construirea unei săli de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, a unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, de săli de IT și audiții muzicale, a unei biblioteci etc.

Stadiul lucrărilor la Centrul Multifuncțional din zona Cicoarei. Termen de finalizare: 30 septembrie 2022

Răzvan TIMOFCIUC

Consilier local al Municipiului Iași din partea USR Iași


ROGESI

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Cartierul Austriac