fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Vlad Baba, șeful Școlii Populare de Arte, a demisionat

Vlad Baba, șeful Școlii Populare de Arte, a demisionat


Controversatul director al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” a demisionat. Vlad Baba a invocat motive personale pentru renunţarea la funcţie, respectiv proiectele sale private din domeniul spectacolelor. El va rămâne în continuare la şcoală, asigurând interimatul pe perioada preavizului până la sfârşitul lunii octombrie, scrie „Ziarul de Iași”.

Numit în funcţie în noiembrie 2020 de preşedintele CJ şi titularizat anul trecut, Vlad Baba s-a confruntat cu mai multe acuze din partea personalului din şcoală, nereuşind să rezolve probleme vechi precum contractul multianual încheiat cu firma contabilei şcolii.

Mai mult, detaşarea la conducerea Şcolii de Arte i-a adus şi un dosar penal, în care preşedintele CJ şi şeful serviciului Resurse Umane din administraţia judeţului sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Vlad Baba, de complicitate la abuz în serviciu şi instigare la infracţiunile de fals şi uz de fals.

Article image
Doi reputați profesori universitari au jucat pe post de „figuranți” la concursul măsluit prin care Vlad Babă a ajuns director al Școlii Populare de Arte. Concret, Aurelian Bălăiță, rectorul Universității de Arte „George Enescu” (UAGE), și Constantin Dram, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, au făcut parte din comisia de la concursul lui Babă, chiar la solicitarea expresă a acestuia. Aberant: concurentul și-a al...
Autor Cezar Moraru Anchete 05 August 2022

Article image
Vlad Baba nu avea vechimea necesară pentru a fi manager la Școala Populară de Arte: se cereau 5 ani, el avea 3 ani și 9 luni Interceptări și capturi electronice arată că Vlad Babă și-a ales singur doi din cei trei examinatori la concursul său de manager. I-a propus nominal lui Costel Alexe iar acesta a acceptat. B Costel Alexe a scos o Hotărâre CJ prin care croia condițiile de concurs special pentru Vlad Baba, uitând să a...
Autor cristi tanasa Anchete 18 Iulie 2022

Article image
În cursul zilei de luni, 11 iulie, la Tribunalul Iași a fost înregistrat un  dosar penal, venit de la DNA, în care, printre inculpați, se află numele actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Este a doua oară în ultimele trei săptămâni când Alexe este trimis în judecată de procurorii anticorupție.
Autor cristi tanasa Anchete 12 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: