fbpx
 
Andreea Romilă poate pierde postul de șefă la Juridic Andreea Romilă poate pierde postul de șefă la Juridic

Efectul REPORTER. Sindicatul DRDP o atacă în instanță pe jurista-răpitoare: concurs anulat!


Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” a depus, pe data de 20 septembrie, la Tribunalul Iași, o cerere de anulare a concursului prin care Andreea Romilă a promovat, în august, în postul de șef al Serviciului Juridic din Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Principalul argument din acțiune este același cu cel invocat de REPORTER în urmă cu o lună atunci când am publicat un articol pe acest subiect: existența unui ordin de la București care stopa concursurile de angajare și promovare în toate Regionalele din țară.

Laicu: „Sunt iraționali”

În dosarul deschis ieri la Tribunalul Muncii, Sindicatul a chemat la bară Compania Națională de Administrare a Infrastruturii Rutiere (CNAIR) SA, aceeași instituție prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, precum și pe Andreea Romilă. Până în acest moment, nu a fost stabilit un prim termen al procesului.

Reclamantul cere anularea concursului derulat la Iași în luna august în urma căruia Romilă a fost promovată drept șefă a Serviciului Juridic. „Exista o decizie a Consiliului de Administrație al Companiei prin care aceste proceduri fuseseră stopate. Am înțeles că Bucureștiul a decis înființarea unei comisii care să analizeze cazul de la Iași, dar au trecut cele 45 de zile când putea face acest lucru și, cum acestă perioadă a trecut și nu am primit un rezultat, am decis să ne adresăm instanței. Noi dorim doar respectarea legii”, a declarat Florin Boznici, șeful sindicatului.

Contactată de REPORTER pentru a comenta acțiunea celor de la Elie Radu, Andreea Romilă a spus scurt că „Nu ofer nici un comentariu”.

 

„Nu am ce să comentez, dar cum este posibil ca un sindicat să își dea în judecată un membru? Sunt iraționali”, a spus directorul Regionalei ieșene de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Mugurel Laicu. El a adăugat că, în opinia sa, concursul a fost organizat cu respectarea procedurilor legale și că, în acest moment, este așteptat un verdict al comisiei de la Centru care a verificat modul de organizare al concursului.

Pentru unul mumă, pentru altul, ciumă

La sfârșitul lunii august, REPORTER a dezvăluit faptul că, în ciuda unui ordin de stopare a concursurilor la nivel național, directorul Laicu a procedat cu dublă măsură și a continuat organizarea unui concurs de promovare pe post și a anulat un altul (pentru șef Serviciu CFG), ambele proceduri fiind pornite în aceeași zi din iulie.

Cele două concursuri se derulau perfect paralel. Unul a fost anulat, celălalt s-a finalizat

Acest lucru a favorizat-o pe Andreea Romilă, cea care conducea interimar Serviciul Juridic și care, câteva zile mai târziu, a câștigat concursul și a devenit șefă plină a acestui departament. „La concursul de la Juridic era deja deschis plicul cu numele candidatului, nu mai putea fi anulată procedura, era penal dacă făceam asta. (...) Procedura nu mai putea fi oprită. Să îl anuleze CNAIR dacă vrea, eu nu îmi asum așa ceva”, a declarat Laicu în articolul de luna trecută al REPORTER în care prezentam și exemple din alte Regionale, unde directorii, ca urmare a ordinului de la București, au anulat concursurile aflate în derulare.

Surse din cadrul DRDP au declarat atunci, pentru REPORTER, că Romilă este o protejată a directorului Laicu.

Ovidiu Mugurel Laicu, șeful DRDP Iași

Membru PSD și consilier local în Municipiul Iași, acesta conduce Direcția din primăvara acestui an, pentru a doua oară, după un prim mandat în perioada 2012-2019.

Alt concurs cu probleme

Nu este primul concurs de la DRDP Iași a cărui legalitate este contestată la instanțe. În prezent, se judecă, tot la Tribunalul Muncii, un proces în care Cristina Iulian Spînu, reprezentată de Sindicatul Elie Radu, contestă faptul că, anul trecut, i-a fost respins dosarul de înscriere la un concurs organizat pentru un post al Regionalei din Siret-Suceava. Pârâte în dosar sunt și cele două câștigătoare ale concursului, Gabriela Tatiana Atofane și Dorina Maria Grigorescu. Următorul termen al procesului este programat pe 7 noiembrie.  

De asemenea, Ramona Carla Ciocântă a contestat, fără a beneficia de sprijinul sindicatului, modul de organizare al unui concurs din 2020 pentru postul de șef Laborator din cadrul Regionalei ieșene. Și ea a susținut că i-a fost respins în mod nelegal dosarul în etapa de selecție a actelor depuse pentru participare. Prin decizie definitivă din 2021, Ciocântă a pierdut procesul.

Article image
Culmea gentileței: Mugurel Laicu avea două concursuri programate la DRDP când a venit ordinul CNAIR de renunțare la promovări și angajări. Un concurs l-a anulat, cu celălalt a mers mai departe, pentru Andreea Romilă Pasat
Autor Iulian Mofteescu Anchete 23 August 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30