fbpx
 
Foto: Facebook/Filip Havarneanu Foto: Facebook/Filip Havarneanu

Protest USR în centrul Iașului: Au FURAT și au SCĂPAT!


Organizația județeană a USR Iași a organizat sâmbătă, 5 noiembrie 2022, un protest pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în zona Primăriei, protest la adresa deciziei magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție și a Curții Constituționale, de prescripție a mii de dozare penale, cu prejudiciu de peste 1 miliard de euro.

Politicienii de opoziție din Iași au evidențiat și faptul că printre cei care beneficiază de prescripție se numără și primarul Mihai Chirica, inculpat în mai multe dosare. Numele lui Chirica a fost alăturat de Elena Udrea, Ioana Băsescu și alții. Nici fostul viceprimar Gabriel Harabagiu nu a fost uitat, acesta fiind cercetat și trimis în judecată în unele dosare penale. USR Iași a arătat că toți aceștia au făcut prejudicii uriașe și totuși scapă basma curată.

În urma protestului, primarul Mihai Chirica a avut o reacție, care însă nu a vizat acțiunea celor de la USR Iași, ci persoana deputatului Filip Hăvârneanu. „Și apropo de asta, sunt niște hoți de la USR care au vrut sa fure din banii primăriei și acum urlă că…. Hoții!

Vedeți și dumneavoastră, dragi ieșeni și dragii români, cine vă reprezintă in Parlament!”, a menționat Mihai Chirica pe Facebook.

„Adevărul ustură!

La fel și bătăturile de la mână când tot dai declarații ca inculpat la DNA, în șapte dosare penale. Te cam ia frica de nimicul făcut prin oraș și te cam apasă orgoliul de hoț aproape prins. Te cam ia deranjul pe dinainte văzând că ești subiect de bancuri prin țară și nu te mai crede nimeni, decât în bula ta, unde dai comandă.

Bannerul i-a provocat o criză (gramaticală mai ales) domnului Chirica, încât a scris în online despre mine ca și cum s-ar privi în oglindă.

Diferența dintre mine și acest edil anchetat este că eu n-am intrat în politica lui mocirloasă, în care iau de la oameni si dau la interlopi, n-am specializare în licitații cu dedicație și afaceri cu cântec că să-mi iasă și mie ceva. N-am venit să golesc sacii cu bani publici în timp ce port haina de primar cuminte.

Asupra mea nu planează bănuiala de abuz și corupție.

Nu ies pe stradă cu rușinea în privire și musca pe căciulă.

Lăsați teatrul. Plătiți datoria acumulată prin fiecare hoție din mandat. În timp ce o să inventați niște fraze de grădiniță cu banii furați de USR, vă mai rețin puțin doar ca să vă promit că o să ne mai vedem la Primărie.

În principiu, în ziua în care o să vă anunț politicos să eliberați biroul”, a scris deputatul USR Filip Havârneanu pe pagina sa de socializare.

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30