fbpx
 
Europarlamentarul extremist german care a spus că suntem „Vestul Sălbatic al UE” a venit în România

Europarlamentarul extremist german care a spus că suntem „Vestul Sălbatic al UE” a venit în România


Europarlamentarul german Guido Reil efectuează o vizită în judeţul Hunedoara, deputatul fiind primit, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care i-a prezentat proiectele de dezvoltare derulate în zonă.

„Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realităţile cu care se confruntă judeţul Hunedoara, dar şi proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile şi reuşitele noastre de a atrage finanţări de aproape un miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastructură, reţele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaşte cu adevărat România, cei care vorbesc despre ţara noastră trebuie să o şi viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar şi potenţialul pe care îl avem", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, citat pe pagina sa de socializare.

Acesta a precizat că a discutat cu interlocutorul german despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine şi să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare. „Îi mulţumesc domnului Guido Reil pentru vizită şi am convingerea că în zilele pe care le va petrece în judeţul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim", a completat şeful CJ Hunedoara.

Oaspetele german a fost însoţit de deputatul social-democrat Natalia Intotero, care l-a invitat în judeţul Hunedoara pentru a-i prezenta ceea ce ea a numit „România reală".

„I-am adresat europarlamentarului german invitaţia de a ne vizita pentru a cunoaşte România reală. Judeţul Hunedoara este asemănător din punct de vedere social şi economic cu zona din care provine deputatul european", a declarat, pentru Agerpres, Natalia Intotero.

Conform reprezentanţilor CJ Hunedoara, în programul deputatului european au fost înscrise o vizită la Colegiul Naţional „Decebal" Deva, unde funcţionează clase cu predare în limba germană, precum şi la Muzeul Aurului din Brad, unic în Europa prin exponatele sale.

Guido Reil a făcut declarații controversate în Parlamentul European, comparând România cu „Vestul Sălbatic“, stârnind indignarea europarlamentarilor români prezenți.

În timpul unui discurs în Parlamentul European, unde a fost dezbătură aderarea României și Bulgariei la Schenghen, Guido Reil a cerut respingerea aderării, folosind termeni duri.

El a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că niciuna dintre țări nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el.

Guido Reil, în vârstă de 52 de ani, se trage dintr-o familie de mineri, drum pe care l-a ales și el după liceu, conform The New York Times. De-a lungul timpului, el a lucrat în șase mine, dintre care cinci au fost închise. La 18 ani s-a înscris într-un sindicat, a fost și lider sindical timp de peste un deceniu. La 20 de ani, s-a înscris în Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

În 2016, după sosirea a sute de mii de refugiați în Germania și ca o formă de protest față de partidul său, Reil a trecut la partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland, Alternativa pentru Germania sau AfD. Partid care a șocat Germania când a devenit primul partid de extremă-dreapta care a intrat în Parlament după cel de-Al Doilea Război Mondial. În 2019, el a fost ales europarlamentar pe listele AfD.

În 2019, partidul său AfD a primit o amendă uriașă pentru finanțare ilegală. Partidul de extremă dreaptă a fost amendat cu peste 400.000 de euro pentru că a primit finanțare ilegală de campanie în timpul alegerilor regionale, conform The Local. Concret, unul dintre liderii principali ai partidului, Jorg Meuthen, și Guido Reil au primit fonduri de la agenția de publicitate elvețiană Goal AG în 2016, respectiv 2017, deși partidelor politice din Germania li se interzice să primească fonduri de campanie din surse din afara UE. Amenda primită a fost de trei ori mai mare decât donațiile ilegale.

Fostul premier și actual europarlamentar Dacian Cioloș a avut imediat o replică la declarațiile făcute de europarlamentar.

„Aș vrea să-i spun domnului Reil, care văd că nici nu mai e în sală, că dacă România nu și-ar fi făcut treaba la frontiera UE, ar fi văzut dânsul ce înseamnă Far West-ul cu adevărat. Pentru că iată, la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România este încă în afara Spațiului Schengen. Cetățenii români contribuie la PIB-ul altor state membre și, totuși, nu au aceleași drepturi și aceleași libertăți de circulație pe care o au cetățenii țărilor respective. Este profund regretabil și inacceptabil că din motive politice și datorită unor jocuri politice interne în câteva state membre cetățenii români și mediul de afaceri sunt privați de un drept conferit de tratatele Uniunii Europene”, a declarat Dacian Ciolos, adăugân că „orice amânare a aderării României la Schengen este o mână de ajutor pentru care o dați partidelor extremiste și antieuropene din România".

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: