fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Coca Cola, bănuită de ANPC de dublu standard în unele produse. Reacția companiei

Coca Cola, bănuită de ANPC de dublu standard în unele produse. Reacția companiei


Coca-Cola se află în mijlocul unei anchete cu privire la un presupus dublu standard folosit în mai multe din produsele sale, iar compania a transmis că va colabora cu ANPC.

ANPC a demarat o investigație la nivel european, solicitând țărilor membre verificarea a trei produse Fanta, cu privire la diferențele din rețetele de fabricație în mai multe țări, inclusiv România.

Compania Coca-Cola România a transmis vineri că va colabora cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)în investigațiile demarate şi va oferi argumente şi dovezi pentru a fundamenta poziţia companiei în raport cu acuzaţiile aduse.

„Cooperăm cu ANPC în această chestiune încă din luna iunie 2022 şi vom continua să oferim argumente şi dovezi pentru a fundamenta poziţia companiei noastre în raport cu acuzaţiile aduse în cadrul acestei investigaţii. Suntem dedicaţi angajamentului nostru ferm de a le oferi consumatorilor băuturi la cele mai înalte standarde de calitate, în fiecare ţară în care activăm. Totodată, unele reţete pot fi adaptate din motive legitime, cum ar fi reglementările locale sau preferinţele consumatorilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare", susţin reprezentanţii Coca Cola într-un punct de vedere transmis vineri Agerpres.

De asemenea, compania susţine că asigură transparenţă totală în privinţa ingredientelor şi a valorilor nutriţionale din produsele folosite, oferindu-le consumatorilor informaţii clare, atât pe ambalaje, cât şi online (pe website-ul www.coca-cola.ro), aceştia având astfel posibilitatea de a alege informat.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), România a solicitat verificarea etichetelor a trei produse Fanta în toate statele membre UE pentru depistarea şi combaterea ca practică comercială incorectă a calităţii diferenţiate, în condiţiile în care au fost depistate ingrediente sau concentraţii extrem de diferite dintr-un anume ingredient, în funcţie de statul UE unde sunt comercializate aceste produse.

În cazul în care se va stabili că a avut loc încălcarea legislaţiei la nivel trasfrontalier se va proceda la sancţionarea dublului standard, conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă contravenţională în cuantum de până la 4% din cifra de afaceri a companiei producătoare şi distribuitoare, ceea ce, doar în cazul României, s-ar putea ridica la peste 20 milioane de euro, susţin reprezentanţii ANPC.

În urmă cu 5 luni, România, prin ANPC - în calitate de Birou Unic de legătură şi autoritate competentă, în sensul Regulamentului 2394/2017, de cooperare transfrontalieră - a transmis o alertă, în cadrul sistemului Internal Market Information al Comisiei Europene, solicitând verificarea, în statele membre ale Uniunii Europene, a etichetelor produselor Fanta Portocale, Fanta Portocale Zero Zahăr şi Fanta Lămâie.

Joi, 12 ianuarie 2023, ţara noastră a solicitat iniţierea unei acţiuni coordonate de către România, la nivelul UE, de verificare comună, împreună cu Autorităţile competente din alte state membre, care au atribuţii de identificare a presupusei încălcări, pe scară largă a prevederilor Directivei nr. 2161/2019.

„Această iniţiativă reprezintă, practic, un pionierat în depistarea şi combaterea, ca practică comercială incorectă, a calităţii diferenţiate - aşa-numitul "dublu standard" - pentru cele 3 produse consumate, în cantitate mare, de către cetăţenii europeni", au spus reprezentanţii ANPC.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30