fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
FLORIDA DEPARTMENT OF CORRECTIONS FLORIDA DEPARTMENT OF CORRECTIONS

O înjurătură adresată unui politician, ultimele cuvinte ale unui american condamnat la moarte înainte de execuție


Un deținut condamnat la moarte pentru o serie de crime în Florida și-a folosit ultimele cuvinte înainte de a fi executat pentru a-l critica pe guvernatorul Ron DeSantis, susținând că liderul republican „a făcut mult mai rău” decât el.

Cu doar câteva minute înainte ca Donald Dillbeck, în vârstă de 59 de ani, să fie executat în camera morții din închisoarea de stat din Florida, joi seară, el a recunoscut că a rănit oameni când „era tânăr”, dar și-a salvat ultimul comentariu pentru a-l chema pe DeSantis, potrivit Newsweek.

„Știu că am rănit oamenii când eram tânăr. Am greșit într-adevăr. Dar știu că Ron DeSantis a făcut mult mai mult rău. A luat multe de la o grămadă de oameni. Vorbesc în numele tuturor bărbaților, femeilor și copiilor. Ne apasă cu piciorul pe gât”, a spus Dillbeck.

De asemenea, bărbatul i-a adresat o înjurătură guvernatorului statului Florida.

Imediat după ce Dillbeck a rostit aceste cuvinte, oficialii de la Departamentul de Corecție din Florida i-au administrat trei medicamente care l-au sedat, l-au paralizat și apoi i-au oprit inima. Dillbeck a fost declarat decedat la ora locală 18:13, la 11 minute după administrarea medicamentelor.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Corecție din Florida, Michelle Glady, a declarat reporterilor că Dillbeck s-a trezit devreme joi dimineață și a vizitat un „consilier spiritual” înainte de a mânca o ultimă masă formată din creveți prăjiți, ciuperci, inele de ceapă, înghețată cu nuci pecan, un baton de ciocolată și plăcintă cu nuci pecan.

Donald Dillbeck a fost executat joi pentru că a ucis o femeie în 1990, după ce a scăpat din închisoare. Acesta a înjunghiat-o în parcarea unui mall.

Execuţia a fost prima în Florida în aproape 4 ani şi a treia sub conducerea guvernatorului republican Ron DeSantis.

Dillbeck avea 15 ani când a înjunghiat un bărbat în Indiana în timp ce încerca să fure un aparat de radio. A fugit în Florida, unde polițistul Dwight Lynn Hall l-a găsit într-o parcare din Fort Myers Beach. În timp ce Hall îl percheziționa, Dillbeck l-a lovit și a reușit să fugă. Polițistul a reușit să îl prindă din urmă, însă Dillbeck i-a luat pistolul și l-a împușcat de două ori.

Acesta a fost condamnat pe la închisoare pe viață pentru uciderea polițistului. Bărbatul a primit dreptul de a munci în afara închisorii, iar la 11 ani după ce a fost închis, în timp ce orga un eveniment pentru seniori, a reușit să fugă.

Și-a cumpărat un cuțit și a fugit în Tallahassee. Acolo, Vann își aștepta familia la mașină, în parcarea unui mall. Dillbeck s-a apropiat de mașina ei cu cuțitul și i-a cerut să îl ducă undeva, conform documentelor depuse în instanță.

Femeia a încercat să plece, însă nu a reușit. Dillbeck a înjunghiat-o de peste 20 de ori și i-a tăiat gâtul, potrivit instanței. Bărbatul i-a furat mașina, dar a făcut accident după scurt timp și a fost prins.

Copiii lui Vann, Tony şi Laura, au dat o declaraţie după execuţie: „În urmă cu 11.932 de zile, Donald Dillbeck ne-a ucis cu brutalitate mama. Ni s-au furat ani de amintiri alături de ea, iar de atunci a fost foarte dureros".

Aceştia i-au mulţumit lui DeSantis pentru că a efectuat execuţia, spunând că aceasta „ne-a dat un oarecare final".

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30