fbpx
 
Ustensile de bucătărie degradate și alimente expirate, la Căminul de bătrâni din Sfântu Gheorghe

Ustensile de bucătărie degradate și alimente expirate, la Căminul de bătrâni din Sfântu Gheorghe


Căminul pentru persoane vârstnice din Sfântu Gheorghe, aflat în subordinea Consiliului local municipal, a fost amendat cu suma de 10.000 de lei de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Covasna, pentru o serie de nereguli depistate în urma unui control efectuat recent.

Potrivit conducerii CPC Covasna, printre altele, inspectorii au găsit vase şi ustensile de bucătărie degradate, precum şi produse alimentare expirate.
„Complexul 'Zathureczy Berta', cu profil îngrijirea persoanelor vârstnice, aparţinând de Consiliul local al municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 lei şi un avertisment pentru produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşite (margarină, foi dafin, mărar). În bucătărie s-au găsit vase şi ustensile de bucătărie degradate (ibric cu emailul sărit, răzătoare ruginită şi ruptă, linguri de lemn, cuţite cu mânere rupte, frigidere cu chedere rupte). În frigiderul pentru lactate, pe lângă alimente, se aflau medicamente şi dispozitive medicale (insulină, teste COVID)", a precizat şeful CPC Covasna, Mircea Diacon, pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorilor Covasna.
Echipa de control a constatat, de asemenea, că tencuiala era căzută în mai multe camere şi băi, iar în meniu nu erau specificaţi alergenii şi substanţele intolerante.
„În spaţiile de cazare, camera 23, baia cu tencuiala de pe plafon căzută datorită infiltraţiilor de apă, în camera 26, tencuială desprinsă de pe perete şi în baie datorită infiltraţiilor de apă. În lista de meniu afişată nu se specificau pentru fiecare meniu în parte alergenii /substanţele intolerante şi nici produsele decongelate folosite, iar pe site-ul instituţiei lipsea link cu adresa oficială a ANPC şi Soluţionarea Alternativa a Litigiilor. Toate aspectele constatate şi descrise atât la blocul alimentar, cât şi la spaţiile de cazare afectează sănătatea, securitatea şi interesele economice ale consumatorilor", menţionează sursa citată.
Şeful CPC a precizat că deficienţele constatate au fost remediate, prin urmare nu s-a luat măsura complementară de suspendare temporară a activităţii. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: