fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
France 3 France 3

Trei câini au murit din cauza unei presupuse otrăviri, la o cursă de câini din Franța. Ar fi mâncat chiftele


Trei câini au murit din cauza unei presupuse otrăviri la o cursă de câini din sudul Franței, potrivit unui procuror local.

Poliția a fost chemată, duminică dimineață, la campionatul francez de canicross din regiunea Gard, unde a găsit trei câini morți și un altul care era grav bolnav, potrivit unei declarații de luni a procurorului din Nimes, Cecile Gensac.

Ea a spus că animalele au suferit o „boală bruscă” la această cursă, unde câinii sunt înhămați pentru a participa la o cursă de strângere de fonduri.

Investigațiile inițiale au arătat că cei trei câini au mâncat chiftele la locul evenimentului, îmbolnăvindu-se aproximativ 15 minute mai târziu, a precizat Gensac. Cel de-al patrulea câine a lins doar una dintre chiftele, scrie CNN.

În interiorul chifteluțelor au fost găsite granule negre, care sunt în prezent analizate, potrivit procurorului. Alte chiftele au fost găsite în urma unei percheziții în zonă.

Medicii veterinari prezenți în cadrul supravegherii cursei au menționat imediat o posibilitate de otrăvire”, se arată în comunicatul procurorului.

O anchetă a fost deschisă pentru cruzime față de animale, a precizat Gensac, care prevede o posibilă pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro (aproximativ 80.400 de dolari).

A doua zi a evenimentului a fost anulată, potrivit unei postări pe Facebook a organizatorilor, Federația de sporturi și hobby-uri canine. Organizatorii au acuzat o persoană sau persoane necunoscute că dat câinilor „chiftele otrăvite”, adăugând că au depus și o plângere la poliție.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: