fbpx
 
Revoltător! Un bătrân a murit pe holurile Spitalului din Botoșani, fără să-l observe nimeni câteva ore

Revoltător! Un bătrân a murit pe holurile Spitalului din Botoșani, fără să-l observe nimeni câteva ore


Situație revoltătoare în Botoșani, la Spitalul Județean de Urgență. Un pacient de 87 de ani a fost găsit fără suflare, la 5 dimineața, pe holul principal de la parter, la câteva ore după ce i se administrase un tratament, pentru că era agitat.

Nu se știe când a plecat bolnavul din salon, și nici care este cauza morții. Polițiștii fac o anchetă pentru ucidere din culpă, arată Știrile PRO TV.

Bărbatul de 87 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani în urmă cu trei zile. Avea insuficiență respiratorie, iar medicii au suspectat că se infectase cu Covid. Nu s-a confirmat, aşa că pacientul a fost mutat într-o altă secţie, ca să fie supravegheat.

Schimbarea este posibil să-l fi speriat, iar omul a devenit agitat.

Doina Cabă, manager Spital Județean Botoşani: „A încercat să-l liniştească cu medicamente, nu a putut fi liniștit. nu s-a liniștit şi l-au supravegheat, au declarat că l-au supravegheat, care a fost momentul în care a părăsit secţia, încă nu pot prezenta cu exactitate.”

Ceea ce se ştie este că undeva, după ora două noaptea, bătrânul a ieşit din salonul de la etajul 3, fără să îl oprească nimeni. Şi a fost descoperit de o asistentă, la ora 5 dimineaţa, căzut pe un hol de la parter. A fost chemată o echipă medicală, însă omul murise.

Doina Cabă, manager Spital Județean Botoşani: „Ne pare rău de cele întâmplate, nouă ne pare rău de fiecare pacient care are probleme”.

Bătrânul decedat era chiar bunicul directorului medical al spitalului. Acesta nu a putut fi contactat, vineri.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani lucrează peste 2.200 de angajaţi. În secţia în care era internat bătrânul, şi de unde a plecat nesupravegheat, în noaptea respectivă erau de serviciu două infirmiere, patru asistenţi şi un medic de gardă.

Cei de la sindicatul Sanitas spun că numărul angajaţilor este mic, în raport cu necesarul.

Elena Temciuc, lider Sanitas Spitalul Județean Botoșani: „Nu suferă doar pacienții, ci și personalul medical este suprasolicitat, din aceste motive pot avea loc anumite incindente”

Poliţiştii au deschis dosar pentru ucidere din culpă. Urmează să se stabilească dacă este cineva vinovat pentru această situaţie.

Recent, în acelaşi spital, au mai fost întâmplări care ar putea implica o supraveghere insuficientă a pacienţilor din partea personalului. O pacientă a sunat la 112, pe motiv că era agresată de o alta, fără ca nimeni să îi vină în ajutor.

Iar săptămâna trecută, în aceeaşi secţie, o femeie a apelat numărul de urgenţă, pentru că o colegă de salon țipa şi nimeni nu o liniştea.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30