fbpx
 
O fostă regină a frumuseții din Mexic, supranumită „Miss Tortură”, a fost arestată pentru sclavie modernă și trafic de persoane

O fostă regină a frumuseții din Mexic, supranumită „Miss Tortură”, a fost arestată pentru sclavie modernă și trafic de persoane


O fostă regină a frumuseții, supranumită „Miss Tortură”, a traficat cel puțin 15 femei în ultimii 30 de ani, dar a fost prinsă când una dintre ele a evadat și a povestit cum au fost lăsate fără mâncare și chiar bătute cu un ciocan.

Supranumită „Miss Tortură”, Maria Hilda Bustillos Lucas a fost arestată de poliția din Mexic, în capitala statului Puebla, la 18 martie, după ce a fost acuzată că ademenea femei indigene și le promitea un loc de muncă și salarii decente. După ce își convingea victimele, le forța să devină sclave.

Bustillos își căuta victimele pe rețelele de socializare și posta anunțuri de angajare online, promițând un salariu săptămânal de 1.800 MXN (aproximativ 79 de lire sterline), a relatat presa locală, scrie Daily Star.

Plasarea lucrătorilor casnici, salariu de 1.800 de pesos pe săptămână, mâncare, acoperiș și zile de odihnă”. Așa suna anunțul pe care îl posta „Miss Tortură” pe site-urile de job-uri din online.

Odată contractate, victimele ei ar fi fost închise și forțate, sub amenințare, să muncească în casa fostei regine a frumuseții sau în casele prietenilor ei.

Detectivii au început să investigheze cazul pentru prima dată anul trecut, după ce o victimă ar fi reușit să evadeze. Victima le-ar fi spus anchetatorilor că a fost izolată de lumea exterioară, lăsată fără mâncare și chiar bătută cu un ciocan.

Se crede că Bustillos a traficat cel puțin 15 femei în ultimii 30 de ani.

O persoană anonimă care ar fi salvat o presupusă victimă, pe nume Teresa, a declarat că cel puțin 15 femei au fost întemnițate pe nedrept și au suferit abuzuri înainte de a fi eliberate de localnici.

Individul a mai spus că alte victime au fost văzute fugind de pe proprietatea unde erau ținute.

Localnicii au acuzat-o, de asemenea, pe Miss Puebla 1991 de abuz domestic.

O persoană, care a preferat să rămână anonimă, a declarat presei locale: „Puteam auzi țipetele. Nu avea de gând să le lovească în fața tuturor sau pe stradă, dar țipetele se auzeau. Chiar și instalatorii, fierarii și muncitorii de la companiile de gaz erau martori recurenți ai abuzurilor pe care ea nu numai că le făcea asupra personalului casnic, ci și asupra fiului, fiicei și chiar soțului ei”.

Aceasta este a doua oară când Bustillos este arestată pentru acuzații similare.

Ea a fost reținută anterior, la 9 martie, dar un judecător a declarat că a fost arestată pe nedrept și a fost eliberată a doua zi.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30