fbpx
 
X X

Zelenski anunță că tancurile americane Abrams au sosit „deja” în Ucraina


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă luni într-o postare pe Telegram că tancuri americane de tip „Abrams au sosit deja în Ucraina şi se pregătesc să ne consolideze brigăzile”, o „veste bună”, apreciază el, relatează AFP.

Livrarea acestor tancuri Kievului a fost anunţată săptămâna trecută de către preşedintele american Joe Biden, în timpul unei vizite la Casa Albă a lui Volodimir Zelenski, aflat în căutare de susţinere suplimentară, în toiul contraofensivei ucrainene în vederea eliberării teritoriilor ocupate de către Rusia.

„Săptămâna viitoare, primele tancuri (de tip) Abrams americane vor fi livrate Ucrainei”, anunţa Joe Biden joi, în prrezenţa preşedintelui ucrainean, care se afla în cea de a doua vizită la Washington de la invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

Preşedintele democrat a anunţat atunci că a aprobat o nouă tanşă de asistenţă militară destinată Kievului, evaluată de către Pentagon la aproximativ 325 de milioane de dolari.

Statele Unite au promis Ucrainei în total 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de milimetri.

Acest tip de muniţie poate penetra blindate, însă este controversat din cauza riscurilor toxice atât la adresa militarilor, cât şi populaţiei.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31