fbpx
 
Ben-Oni Ardelean, un nou partid. Milionarul din spatele „Mișcării Speranței”

Ben-Oni Ardelean, un nou partid. Milionarul din spatele „Mișcării Speranței”


Vineri, 29 septembrie 2023, fostul deputat al PNL, Ben-Oni Ardelean, a inaugurat partidul său politic, denumit „Mișcarea Speranței". În spatele mișcării politice: un milionar autohton.

Ben-Oni Ardelean a anunțat lansarea unui nou partid. Lansarea partidului „Mișcarea Speranței” a avut loc la hotelul Marriott din București. A fost prezentată o platformă pentru prezentarea programului politic al noului partid, intitulat „Transform@Romania”. Acolo s-a anunțat și că Gabriel Marin, doctor în economie, va fi responsabil de strategia financiară a partidului. Un IT-ist pregătit de pe vremea lui Ceaușescu, scrie EVZ.ro.

Cine sunt cei doi? Ben-Oni Ardelean este un intelectual și politician polivalent. Cu studii avansate în Teologie și Științe Politice, a fost pastor baptist și profesor universitar înainte de a intra în politică. Ales senator și deputat în Parlamentul României, a deținut funcții importante, inclusiv vicepreședinția Camerei Deputaților și a Comisiei de Politică Externă.

Angajat în politica de securitate și externă, Ardelean era și vicepreședinte al PNL, responsabil cu Justiția și Drepturile Cetățenești. Este cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare, inclusiv opoziția față de avort și căsătoriile LGBTQ+. În 2021, a inițiat Academia de Leadership Politic, adresată aspiranților la roluri de conducere.

Gabriel Marin (Facebook)

Omul cheie pare a fi Gabriel Marin. Un om de afaceri multi-milionar din domeniul IT care a fost implicat în mai multe scandaluri, mai arată EVZ.ro. Dar a ieșit basma curată. Compania sa fanion, Omnilogic, transformată în Redrock Tehnologies, este în insolvență, având peste 3.000.000 de lei datorii la stat. Dar și la Alpha Bank și companii private. De altfel, Gabriel Marin a ieșit din funcția de administrator în 2020. S-a lansat în politică cu un partid ARCA, are un site în care se pot găsi intervențiile sale la TVR, Trinitas, sau alte posturi TV. Vorbește despre măsurile economice, dar are și poziții conservatoare, de apărarea familiei, a Credinței și Bisericii.

„Mișcarea Speranței” își propune o reformă radicală a justiției, având ca obiectiv îmbunătățirea independenței și eficienței sistemului judiciar. De asemenea, partidul promite să îmbunătățească procesul de numire și revocare a judecătorilor și procurorilor, să lupte împotriva corupției și să favorizeze medierea ca alternativă la litigii.

În domeniul tehnologiei informației, partidul subliniază necesitatea unui control de stat eficient asupra infrastructurii de comunicații. Strategia include creșterea bugetului pentru cercetare la 1% din PIB, cu obiectivul de a ajunge la 3% până în 2040.

O altă poziție importantă a partidului se referă la respingerea trecerii complete la plăți electronice, protejând dreptul cetățenilor la utilizarea banilor lichizi. Mișcarea Speranței promite și abandonarea ideii de „leu digital”, considerându-l un „proiect globalist”.

La nivel economic, Mișcarea Speranței promovează un suveranism concret, pledând pentru o mai bună gestionare și control al resurselor naționale. Propuneri includ recapitalizarea masivă a CEC și Exim Bank, impozitarea agresivă a cartelurilor bancare și menținerea controlului asupra infrastructurii de comunicații.

Partidul își propune reevaluarea tuturor acordurilor economice și comerciale ale României, propunând chiar denunțarea acordurilor care sunt dezavantajoase pentru țară. Un alt aspect esențial este etatizarea urgentă a sectorului energetic și al utilităților, inspirată de modele europene recente. Concluzionând, Mișcarea Speranței își dorește să contribuie la consolidarea statului de drept și la modernizarea României. Acest partid suveranist nou-apărut are o agendă îndrăzneață, și se profilează ca o forță ce vrea să schimbe paradigmele actuale în politica românească.

 

Sursa: EVZ.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29