fbpx
 
Soluțiile dezvoltatorului pentru decongestionarea traficului în zona Cicoarei: două sensuri giratorii și conexiune cu noua centură Uricani-Cicoarei

Soluțiile dezvoltatorului pentru decongestionarea traficului în zona Cicoarei: două sensuri giratorii și conexiune cu noua centură Uricani-Cicoarei


Un nou proiect imobiliar în curs de planificare preconizează să îmbunătățească imaginea zonei Cicoarei și să transforme această zonă într-una modernizată. Dezvoltatorul imobiliar prevede în cadrul acestui proiect inclusiv soluții pentru fluidizarea traficului. Soluțiile propuse de dezvoltator includ două sensuri giratorii și o conexiune cu infrastructura rutieră existentă și la cea pe care municipalitatea urmează să o construiască prin noua centură Uricani-Cicoarei.

Odată cu ridicarea noului ansamblu de locuințe în zona Cicoarei, se așteaptă o creștere a traficului rutier în această zonă a Iașului. Pentru a răspunde acestei provocări, dezvoltatorul a inclus în proiectul său realizarea a două noi sensuri giratorii și a unei conexiuni cu centura rutieră construită de municipalitate pentru a asigura fluidizarea traficului.

Este important de amintit faptul că în această zonă a Iașului, municipalitatea are în derulare un proiect care prevede construirea drumului Uricani – Cicoarei. Acest drum va avea câte 2 benzi pe sens pe o lungime de 4,7 km între intrarea în Uricani și intersecția cu Str. Cicoarei și va fi amenajat în paralel cu râul Bahlui.

Va exista un alt sens giratoriu la Uricani care va fi construit de către municipalitate, iar infrastructura rutieră propusă de dezvoltatorul imobiliar care include cele două sensuri giratorii se va conecta la centura și sensul giratoriu realizat de municipalitate. Aceasta înseamnă că vor fi în total trei sensuri giratorii prevăzute a fi realizate pentru această zonă, conform planurilor atât a municipalității, cât și ale dezvoltatorului.

Toate aceste lucrări au rolul de a transforma zona Cicoarei într-o zonă complet modernizată și de a asigura o fluidizare a traficului rutier odată cu finalizarea proiectului imobiliar din zonă. Noua infrastructură rutieră propusă de dezvoltator prevede ca ieșirea din oraș și intrarea în oraș care conectează zona Cicoarei cu drumurile publice să fie în imediata apropiere a viitorului ansamblu de locuințe, asigurând astfel o accesibilitate facilă pentru viitorii rezidenți.

Proiectul imobiliar Cicoarei are prevăzut în PUZ construcția a 9 blocuri de apartamente, fiecare dintre aceste blocuri având diferite regimuri de înălțime. Dincolo de cele 9 blocuri, proiectul imobiliar va cuprinde inclusiv un parc urban, spații de joacă și o multitudine de facilități moderne destinate locatarilor.

Modul în care se preconizează a se dezvolta și moderniza zona Cicoarei este unul notabil, dacă privim atât din perspectiva construcției noii centuri a orașului, Uricani – Cicoarei, cât și din perspectiva infrastructurii rutiere propuse de către dezvoltatorul imobiliar. Obiectivul este de a asigura o integrare eficientă a accesului rutier al complexului rezidențial cu infrastructura rutieră actuală și viitoare.

Planurile puse pe hârtie de către dezvoltator arată bine și reprezintă soluții adecvate pentru modernizarea acestei zone. Cu toate acestea, este esențial să vedem dacă aceste planuri de modernizare a zonei Cicoarei de către dezvoltatorul imobiliar se vor transforma în realitate.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29