fbpx
 
Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev


Antrenorul român Mircea Lucescu a anunţat, vineri, că demisionează de la echipa de fotbal Dinamo Kiev, după ce aceasta a pierdut derby-ul cu Şahtior Doneţk (0-1), în campionatul Ucrainei.

„Azi nu aş vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Am decis să-mi închei cariera. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Şahtior. Vă mulţumesc tuturor şi sper că am lăsat o amprentă în fotbalul ucrainean. Sunt recunoscător preşedintelui lui Şahtior, Rinat Ahmetov, şi preşedintelui lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, pentru munca lor comună. Mi-ar fi plăcut să închei într-un mod diferit, dar totul se termină - o carieră de fotbalist, şi fotbalul în sine, şi dragostea, şi viaţă. Totul are un început şi un sfârşit'', a spus Lucescu în conferinţa de presă de după meci, citat de site-ul oficial al clubului.
Reputatul tehnician român (78 ani) s-a referit totuşi şi la joc: „Ca să spun două cuvinte despre jocul în sine, echipa mai experimentată a câştigat astăzi. Am avut şansele noastre, dar nu am profitat. Dinamo are tineri promiţători, care au viitor. Chiar şi astăzi m-am uitat şi cel mai bătrân jucător de pe bancă a fost Sirona... Desigur că trebuie să munceşti din greu pentru a avea succes. Dar sunt sigur că există viitor atât la Dinamo, cât şi în Ucraina''.
„Mi-a fost foarte greu să trăiesc războiul, absenţa suporterilor în tribune şi momentele de linişte dinaintea fiecărui meci. De-a lungul anilor devii mai sentimental şi, în acest sens, fiecare joc a fost din ce în ce mai greu pentru mine. M-am gândit constant la cei care mor în fiecare zi pe front, la populaţia civilă care suferă şi e greu să îmbini toate acestea cu fotbalul'', a adăugat Lucescu.
Lucescu o antrena pe Dinamo Kiev din vara anului 2020 şi avea contract până la finalul acestui sezon. În primul său sezon la Dinamo Kiev, Mircea a câştigat toate trofeele interne - titlul de campion, Cupa şi Supercupa Ucrainei.
Lucescu a pregătit-o pe Şahtior Doneţk între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, echipa din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30