fbpx
 
Cosette Chichirău a anunţat că iniţiază partidul „Curaj pentru România”. 50 la sută femei pe locurile eligibile

Cosette Chichirău a anunţat că iniţiază partidul „Curaj pentru România”. 50 la sută femei pe locurile eligibile


Deputata Cosette Chichirău, care a demisionat în urmă cu două luni din USR, a anunţat luni înfiinţarea partidului „Curaj pentru România”, explicând că între „incompetenţa guvernanţilor şi haosul opoziţiei", este nevoie de „o opţiune politică sănătoasă", scrie News.ro.

Cosette Chichirău a scris pe Facebook că partidul Curaj pentru România face înscrieri în toate judeţele României şi în Bucuresti. 

„De ce un alt partid? Pentru că te-ai săturat de candidaţi slabi, de impostură şi promisiuni încălcate. Pentru că între incompetenţa guvernanţilor şi haosul opoziţiei, ai nevoie de o opţiune politică sănătoasă. Pentru că vrei un partid asumat, organizat şi responsabil. Pentru că vrei să-ţi aduci aminte de ce iubeşti România. Curaj pentru România înseamnă curajul să fim o naţiune puternică. Să fim europeni nu înseamnă că nu mai suntem români sau francezi sau germani. Înseamnă că participăm cu propria spiritualitate şi cultură, cu valoarea muncii noastre la un efort comun de construire a unei civilizaţii bazate pe valori, principii şi reguli", a precizat Cosette Chichirău.

Ea susţine că după aderarea la NATO şi UE, România are oportunitatea pentru un nou salt.

„Acest salt este posibil dacă realizăm un nou echilibru între stat şi privat, dacă investim în copii şi tineri, dacă respectăm femeile şi le punem în valoare, dacă investim pentru siguranţa zilei de mâine şi dacă renaştem patriotismul românesc", afirmă Chirirău.

Ea a declarat că noul partid va fi diferit de celelalte formaţiuni şi că vor exista criterii serioase pentru selecţia candidaţilor, vor fi impuse limite de mandate pentru primari şi parlamentari şi vor fi promovate 50 la sută femei pe locurile eligibile.

„Care sunt paşii următori? Dezbatem cu voi ideile din programul nostru, completăm, îmbunătăţim şi rafinăm. În săptămânile următoare, începem să lansăm filialele judeţene şi din Bucureşti", adaugă Cosette Chichirău.

Deputata de Iaşi Cosette Chichirău şi-a anunţat demisia din USR în 4 septembrie, ea afirmând că „mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage”.

Ea a precizat recent că lucrează la proiectul unui nou partid. La Iaşi, consilierul Iulian Huşanu şi-a dat demisia din USR şi a anunţat că se va alătura partidului deputatei Cosette Chichirău.

Cel mai probabil, Cosette Chichirău va candida la Primăria Iaşi.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30