fbpx
 
Facebook / Adrian Covăsnianu Facebook / Adrian Covăsnianu

Traficul din Iași, în colaps. Circulația în principalele intersecții din oraș, blocată. „Traficul suntem noi!", însă deciziile politice sunt ale autorităților locale”


Traficul în principalele intersecții din municipiul Iași a fost, luni după-amiaza, un infern. Mii de ieșeni au protestat pe rețelele de socializare. Distanțe care altădată erau parcurse în 15-20 de minute, astăzi au fost stăbătute într-o oră, o oră și 30 de minute.

În zona Bucium, bulevardul Poitiers, Ţesătura, şoseaua Nicolina, intersecţia de la capăt CUG (Selgros), Nicolaie Iorga şi Mircea cel Bătrân au fost semnalate cele mai mari aglomerări.

Fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu, a criticat autoritățile locale pentru lipsa de soluţii şi de planificare adecvată a lucrărilor pe marile bulevarde.

El a publicat pe pagina sa de socializare și o hartă în care este prezentat calvarul prin care au trecut mulţi şoferi, blocaţi în trafic mai ales în zona de sud a oraşului. 

„Gara-Bucium-Visan în 3h! Butterfly effect varianta ieșeană!

„Traficul suntem noi!", însă deciziile politice sunt ale lor, ale autorităților locale, cazul de față de o maximă incompetență și lipsă de viziune.

Oare în Primăria Municipiului Iași nu există NIMENI care să planifice înainte de o intervenție tehnico-edilitară în țesut urban cu grave probleme de trafic? Nu există nimeni care să:

a) verifice capacitatea tramei stradale?

b) analizeze cota modală pe cartiere/strada X?

c) modeleze traficul?

d) stabilească un grafic de lucrări și implicațiile asupra mobilității urbane în sudul FUA Iași?

e) să se lucreze noaptea/înafara orelor de trafic intens?

f) realizeze o anchetă de tip Origine-Destinatie la nivel de aglomerare urbană?

g) studieze compoziția traficului?

h) propună investiții durabile în transport public și transport alternativ?

Primăria Iași are un MasterPlan de Piste Velo! Îl implementează sau rămâne la stadiul de proiect? Banda unică pe Șos. Bucium când se implementează? Trenul metropolitan rămâne doar un deziderat (politic)?

Ce soluții previzionează PMI pentru ca asemenea exemplu/hal de eșec administrativ să nu se mai întâmple?

Nu am cuvinte pentru ce au trăit ieșenii astăzi!

Sperăm ca această situație să fie valorificată (emoțional) în 2024. Punct”, scrie Covăsnianu pe Facebook.

În aceeași notă el prezintă și situația din zona Bucium, unde ApaVital a început de astăzi o serie de lucrări de extindere a sistemului de apă și canalizare, care vor da peste cap traficul rutier din zona și așa aglomerată.

„De astăzi zona de sud a aglomerării urbane Iași (compusă din cartierul Bucium, zona Manta Roșie, satele comunei Bârnova) va fi condamnată pentru minim 15 zile (13 noiembrie-28 noiembrie) la ...imobilitate urbană, toate modurile de transport disponibile având de suferit.

"Experimentele" efectuate de Primăria Municipiului Iași de-a lungul anilor pe buciumeni (=lipsă investiții în mobilitate) continuă astăzi cu un nou "tratament" numit >, proiect SEMNAT în martie 2022 (în urmă cu peste 1 an și jumătate!!!), aprobat inclusiv de autoritatea locală și executat ACUM (în timpul anului școlar 2023-2024) de o firmă privată cu multe "experiențe" pe nervii ieșenilor.

"Tratamentul" durează minim 15 zile între orele 05.00-22.00.

Astăzi, la ora 10.00 (în principiu înafara orelor clasice de vârf) traficul era blocat spre Bucium de la Țesătura. Deci avem o primă "mostră" despre ce va fi în fiecare dimineață/seară...

Reamintesc faptul că "buciumeanul" este o persoană "umană" plătitoare de taxe și impozite, potențial votantă, care NU are acces la următoarele elemente și dotări urbane:

1. trotuare pentru deplasare pietonală

2. transport public cu frecvență decentă, predictibilă (inclusiv lipsă conexiuni directe cu alte cartiere, spre exemplu Copou)

3. piste de biciclete

4. servicii publice de proximitate (lipsă centru de ciartier în Bucium)

5. spații verzi și de recreere

În schimb, spre deosebire de alți locuitori ai municipiului Iași, locuitorii din Bucium "beneficiază" de următoarele:

1. timpi extrem de mari pentru deplasare (în orice direcție)

2. nervi în trafic

3. poluare de toate formele

4. transporturi agabaritice frecvente inclusiv cu accidente mortale (tir-uri cu cereale, materiale de construcție, substanțe inflamabile) alături de pietonii temerari, bicicliștii ambițioși

5. dezinteres total din partea autorităților locale inclusiv cu disprețul corespunzător ancestral

6. 'abilități' dezvoltate de supraviețuire în trafic

Într-o societate normală (democratică cred!), asemenea disfuncționalități, un asemenea management defectuos și o asemenea garnitură de actori decizionali cu competență mediocră și o viziune anti-urbanistică nu ar exista!”, mai spune Covăsnianu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29