fbpx
 
Avvenire Avvenire

Primul suspect în cazul adolescentului român împușcat în Roma a fost arestat. Individul, tot român, s-a predat poliției


Apar noi detalii în cazul adolescentului român de 14 ani împușcat în parcarea unei stații de metrou de la marginea Romei. Un tânăr de 24 de ani, tot român, s-a predat poliției alături de doi avocați și a fost arestat.

Tânărul de 24 de ani, primul suspect în acest caz, s-a prezentat la sediul poliției în noaptea de duminică spre luni, însoțit de avocații săi.

În urma incidentului, Parchetul din Velletri a emis un mandat de arestare pentru suspect, informează Il Mattino.

Potrivit relatărilor, în autoturismul din care s-au tras împușcăturile se aflau patru persoane. Pe lângă suspectul care s-a predat, poliția este în căutarea celorlalți complici.

Alexandru, adolescentul care era însoțit de tatăl vitreg, ar fi căzut victimă unui conflict între două bande rivale. Anchetatorii i-au identificat pe baza camerelor de supraveghere pe cei care au tras asupra tânărului. Este vorba despre doi români.

Acum, prietenii lui dar și oamenii din Monte Compatri și-au făcut curaj să vorbească și spun că, noaptea, cei care locuiesc acolo nu îndrăznesc să mai iasă din case. Alexandru, împreună cu tatăl său vitreg, au mers într-un bar de la marginea Romei. Acolo ar fi izbucnit un conflict între cele două grupuri rivale.

Două ore mai târziu, cele două găști s-au întâlnit în zona stației de metrou Pantano din Monte Compatri, și au fost trase mai multe focuri de armă dintr-o mașină. Alexandru a fost împușcat în abdomen și în picior și a murit la scurt timp după incident. Totul s-a petrecut chiar sub ochii tatălui său vitreg.

Francesco Ferri, primar Monte Compatri: „Ne șochează pe toți, pe mine în calitate de primar dar și toată comunitatea din Monte Compatri (...) Ne-am pus la dispoziția procurorilor și autorităților judiciare. Le-am pus la dispoziție și imaginile din sistemul nostru de supraveghere video (...)"

Localnicii spun că zona este controlată, seara, de grupuri infracționale.

Femei: „Luptele astea între bandele de români, moldoveni, albanezi au fost dintotdeauna (...) dar în ultima vreme s-a transformat în Vestul Sălbatic. Ne e teamă să ieșim seara (...) din casă."

Băiat: „Mai mult decât orice, ne aflăm la periferie, și sunt abandonate, așa sunt toate zonele astea. E plin de oameni răi și nu se poate face nimic."

Nu este clar, pentru moment, care sunt legăturile între adolescent, tatăl său vitreg și grupurile între care a izbucnit scandalul. Presa din Italia a relatat pe larg despre această tragedie și vorbește despre desele reglări de conturi între bande rivale, în această zonă de la perifieria Romei.

Alexandru era elev clasa a VIII-a a Institutului "Domenico Savio" și era pasionat de istorie și fotbal. Se mutase în Monte Compatri în urmă cu 2 ani, acolo unde locuia cu mama, tatăl vitreg și cei doi frați mai mici. În locul în care tânărul a fost ucis, s-au adunat o mulțime de oameni. 

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: