fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Trafic în creştere cu 62% la Aeroportul Internaţional Iaşi, în primul trimestru al acestui an

Trafic în creştere cu 62% la Aeroportul Internaţional Iaşi, în primul trimestru al acestui an


Aeroportul Internaţional Iaşi a înregistrat un flux sportit de pasageri în perioada ianuarie-martie 2017. Numărul celor care au tranzitat aeroportul ieşean în primul trimestru al lui 2017 este de 232.747, creşterea fiind de 62%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, când au fost 143.653 de persoane au călătorit cu avionul. Un avans de 11,35 procente este vizibil şi în ceea ce priveşte traficul înregistrat în lună martie 2017, numărul pasagerilor ajungând la 82.009, faţă de luna februarie a acestui an, când 73.645 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iaşi.         

O creştere însemnată se observă şi la capitolul zboruri, în primele trei luni ale lui 2017 – 2.543 de aeronave au aterizat şi decolat la Aeroportul Iaşi, numărul acestora fiind mai mare cu 33,70 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.   „Mă bucură faptul că Aeroportul se menține pe un trend ascendent în ceea ce privește traficul. Suntem preocupați pentru a extinde numărul de rute interne și externe, pe lângă cele cinci rute noi care vor apărea din luna iunie. Trebuie să acordăm atenție zonei cargo și unității de mentenanță care va fi construită aici. Vreau să îi asigur pe ieșeni că vom face toate demersurile necesare pentru ca investițiile la Aeroportul din Iași să continue”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. 

 

„Avem convingerea că ne vom menține în topul aeroporturilor din ţară în ceea ce priveşte traficul, ţinând cont că din luna iunie, în portofoliul nostru de rute vor apărea cinci destinaţii noi (Glasgow, Florenţa, Valencia, Munchen şi Constanța), iar numărul unor zboruri externe existente, precum Torino şi Milano, urmează să fie suplimentate, tot din această vară, de altă companie ce operează la Iaşi. Numarul-tinta de pasageri prognozat până la finele acestui an este de 1.000.000-1.2000.000, fără a lua în calcul noile rute anunţate, ci doar creşterea frecvenţei pentru anumite zboruri existente şi introducerea curselor charter, din această vară. La Aeroportul Iaşi, operează în prezent, patru companii diferite, numărul zborurilor dinspre şi către Iaşi ajungând la 24, din care 19 sunt internaţionale şi cinci interne. Totodată, purtăm negocieri pentru a atrage la Iaşi noi companii şi continuăm, în paralel, demersurile pentru creşterea conectivităţii cu alte oraşe importante: Frankfurt, Atena, Dublin, Varşovia, Zagreb. De asemenea, este important de remarcat că unele companii care au baza la Iaşi încep să îşi îndrepte atenţia şi către aeroporturile centrale internaţionale. Ca exemplu, din luna iunie a acestui an, ruta directă Iași-Treviso va fi mutată pe Aeroportul Veneţia, ceea ce înseamnă un confort suplimentar pentru pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi.  

 

Reamintim că de la Aeroportul Iaşi se poate călători spre 24 de destinaţii, astfel: 

Cu TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv şi Bucureşti; 

Cu BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino (din 3 iunie 2017), Valencia (din 4 iunie 2017), Glasgow, Munchen, Florenţa, Milano-Bergamo (toate patru, din 15 iunie 2017), Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea (via Bucureşti) şi Constanța (din 15 iunie 2017);               

Cu WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneţia (Treviso; iar din iunie, Veneţia), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca şi Tel Aviv; 

Cu AUSTRIAN AIRLINES: Viena.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30