fbpx
 
Schimbări radicale la Primărie. Chirica a spart organigrama

Schimbări radicale la Primărie. Chirica a spart organigrama


Organigrama Primăriei Iași a suferit schimbări radicale pe toate compartimentele instituţiei. Modificările vizează în special gestionarea patrimoniului, strategia de dezvoltare a municipiului, urbanismul şi relaţiile publice.

 

Executivul a anunțat încă de anul trecut aceste modificări, iar ieri au fost aprobate într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local (CL). „Organigrama a fost modificată tocmai pentru a flexibiliza cât mai bine activitatea instituţiei“, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de „Ziarul de Iași”. El a susţinut că noua organizare a activităţii din Primărie nu va determina concedieri. 

 

Una dintre principalele modificări la organigramă constă în desfiinţarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) în locul căreia au fost înfiinţate trei noi direcţii: Direcţia Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat, Direcţia Fond Locativ şi Direcţia Exploatare Patrimoniu.

 

O altă modificare a vizat Direcţia Tehnică şi de Investiţii care a devenit Direcţia Generală Tehnică şi Dezvoltare şi cuprinde trei direcţii pe parte tehnică (Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare), dezvoltare strategică (Direcţia Implementare Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană) şi implementarea de proiecte (Direcţia de Proiecte Europene). Din noua structură a DGTD lipseşte Serviciul Achiziţii Publice care a fost mutat sub autoritatea Direcţiei Juridice.

 

Un compartiment nou-înfiinţat la nivelul Primăriei este Direcţia Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională, direcţie care va fi responsabilă de relaţia cu societatea civilă, cetăţeni şi diaspora.

 

De schimbări nu a scăpat nici Instituţia Arhitectului Şef, ce devine Direcţia Arhitectură şi Urbanism. Două elemente de noutate în cadrul acestei direcţii constau în separarea activităţii de autorizare a construcţiilor de cea de autorizare a lucrărilor la reţele şi apariţia unui compartiment (Urbanism IT) al cărui scop va fi de informatizare a serviciilor de urbanism. Printre acestea se numără inclusiv posibilitatea de a descărca electronic documente eliberate de municipalitate precum, de exemplu, certificatul de urbanism.

 

Prin noua organigramă a fost prevăzut şi înfiinţarea postului de administrator public, mai arată sursa citată.

 

La Direcţia Generală Economică şi Finanţe Publice Locale (DGEFPL), noua organigramă prevede o reorganizare a activităţii, prin împărţirea activităţilor între cei trei directori (general şi doi executivi). Numărul total de posturi din Primărie este de 784, dintre care 538 sunt ocupate, iar 246 sunt vacante.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30