Parcul agroindustrial TransAgropolis funcționează. Va primi și ultima tranșă din finanțarea europeană

Parcul agroindustrial TransAgropolis funcționează. Va primi și ultima tranșă din finanțarea europeană


Consiliul Județean va primi și ultima tranşă pentru realizarea proiectului parcului agroindustrial TransAgropolis.

 

A fost atins și al doilea indicator din contractul de finanțare referitor la numărul IMM- urilor care beneficiază de facilitățile parcului. Este vorba despre minim 10 spații închiriate, fie că sunt spații de depozitare cu temperatură controlată, fie că sunt spații comerciale sau pentru birouri. Celălalt indicator a fost atins la începutul acestui an și presupunea închirierea a cel puțin 10% din totalul spațiilor existente în cadrul parcului agroindustrial.

 

„La acest moment nu mai există niciun risc de pierdere a finanțării inițiale, 2.8 milioane de euro. În plus, BRCT va vira către Consiliul Județean Iași și ultima tranșă alocată acestui proiect (aproximativ 700.000 euro)", a declarat președintele Consiliului Județean.

 

Maricel Popa a mai anunțat că au fost începute demersurile pentru extinderea parcului de la Lețcani.

„Lucrăm deja la proiectul de extindere a parcului agroindustrial. Ceea ce avem acum este doar 25% din viitorul Centru de Transfer Tehnologic pentru Agricultură și Zootehnie, unde va fi prevăzută și o linie de sortare, procesare și ambalare a legumelor si fructelor. Valoarea investiției va fi de aproximativ 3 milioane de euro ” a punctat Maricel Popa.

 

După sărbătorile pascale va fi înfiinţat un cluster în domeniul agriculturii, care să grupeze firme din domeniu din judeţele Iaşi, Su­ceava, Neamţ şi Vrancea, Universitatea Agronomică, CJ şi consiliul local Leţcani. Clusterul ar urma să reprezinte structura în jurul căreia va funcţiona viitorul Centru Regional de Transfer Tehnologic care va fi înfiinţat la Transagropolis.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top