Primăria desființează SC Fotbal SA și EcoPiața: „Este un jaf la drumul mare”

Primăria desființează SC Fotbal SA și EcoPiața: „Este un jaf la drumul mare”


Luni, 24 aprilie, Consiliul Local se va întruni într-o nouă ședință ordinară. Pe ordinea de zi vor figura și două proiecte privind preluarea de către Primărie a bunurilor gestionate de către SC Fotbal SA și SC EcoPiața SA. Toate bunurile celor două societăți vor ajunge în administrarea Direcției Exploatare Patrimoniu.

 

„La SC Fotbal SA sunt 41 de bunuri imobile. Toate vor reveni către Primărie, contractele în curs vor continua până la expirarea lor, iar banii vor intra în visteria municipalității. Pe de-o parte, bunuri ale Municipiului Iași produceau bani care se duceau la fotbal, pe de altă parte, Fundația Sportului Ieșean este finanțată de noi și plătește fotbal. Cheltuielile vor fi făcute doar prin Fundația Sportului Ieșean, o singură structură, verificabilă, corect constituită, unde oricine va putea vedea ce se întâmplă colo. La SC EcoPiața SA avem o situație anormală. Toate piețele din administrarea societății aduc venituri anuale de doar 36.000 de lei. Este un jaf la drumul mare. Sunt spații care nu sunt utilizate pentru activitatea piețelor, cum sunt spațiile din Piața Independenței situate la parter sau mezanin. O parte din spațiul existent la parter a fost închiriat către un lanț de magazine, iar întreg spațiul de la mezanin este neutilizat, neînchiriat. Hotelul Municipal nu este profitabil. Piața Podu de Piatră este lăsată de mult timp nefuncțională, aceasta nemaideservind scopului pentru care a fost construită. Nu este nevoie să plătim Consilii de Administrații la nesfârșit, nu este nevoie să susținem structuri gigant. Bunurile vor reveni la Municipiul Iași, iar societatea se va închide. Vom încerca să facem niște piețe care să ajungă măcar la nivelul celor din Suceava sau Bacău. Acum avem piețe de tip bazar, ca între Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Tot patrimoniul Municipiului Iași trebuie să aducă bani pentru Municipiul Iași!”, a declarat primarul Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă.

 

Romeo Olteanu, groparul de la SC Fotbal SA

Romeo Olteanu, în prezent vicepreședinte al CJ Iași, a făcut sute de mii de lei din două afaceri „centrate” de bugetul şi averea publică. Informaţiile prezentate încă de anul trecut de echipa REPORTER DE IAȘI demonstrau că pentru fostul director de la Fotbal SA principiul de derulare afacerilor era „bani puţini plătiţi de Olteanu la Primărie, bani mulţi încasaţi de Olteanu de la ieşeni”. Un caz clasic de spoliere, ascuns în pânza infectă de păianjen a politicii ieşene.

 

Echipa REPORTER DE IAȘI arăta anul trecut că Olteanu a parazitat SC Fotbal SA, încasând lunar mii de lei fără să facă nimic. A dat însă cu dărnicie spații către fiul său, prin Tennis Perju SRL, care a luat spații de la societatea subordonată primăriei. Cu alte cuvinte, prin intermediul firmei Tennis Perju SRL, fiul lui Olteanu avea închiriate de mai mulți ani cunoscutele terenuri de tenis situate pe strada Păcurari. Pentru terenurile de tenis, firma lui Călin Olteanu plătea, la un moment dat, o chirie foarte mică, de aproximativ 600 lei, bani pe care îi poate face şi-ntr-o singură zi. Firma controlată de Olteanu obţine extrem de uşor aceşti bani. Astfel, preţul de închiriere a unui teren costă 20 de lei pe oră, în timpul săptămânii, în intervalul orar 8.00-16.00. Între 16.00 şi 20.00, preţul e de 25 de lei, între 20.00 şi 24.00 e 30 de lei, iar în week-end preţul e de 25 de lei. Închirierea rachetelor şi a mingilor e 5 lei fiecare, iar ruperea unui racord te costă alţi 40 de lei.

 

În ceea ce priveşte parcul de joacă, preţurile lasă repede buzunarele goale: karting: 10 lei – 15 minute, 20 lei – 30 de minute. La tiroliană şi trambulină preţurile sunt de 5 lei pentru 15 minute.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top