fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Conducte pentru tot orașul. Proiecte de amploare pentru următorii doi ani ale Primăriei și Veolia Energie

Conducte pentru tot orașul. Proiecte de amploare pentru următorii doi ani ale Primăriei și Veolia Energie


Două proiecte - aproape 50 de milioane de lei. Veolia vrea și panouri solare la CET Holboca.

 

Oficialii municipalităţii ieşene au anunţat că au depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) aplicaţia pentru finanţarea unei mega-investiţii în sistemul de termoficare. Lucrările ar urma să aibă loc în următorii doi ani. Cele două proiecte vor reduce pierderile și vor duce agent termic în sistem centralizat pentru zone unde nu există acest serviciu.

 


„Termoficare 2006-2020, căldură și confort”

Au fost depuse două proiecte în cadrul Programului Naţional „Termoficare 2006 – 2020, căldură şi confort”. O primă investiţie vizează extinderea sistemului centralizat în cartierele Bucium şi Copou, iar o a doua refacerea izolaţiei pe magistrala de legătură dintre CET Holboca şi CET Tudor. Valoarea totală a celor două proiecte este de 49,7 milioane lei cu TVA, din care pentru anul 2017 s-au prevăzut lucrări în valoare totală de 12,4 milioane lei cu TVA. Restul lucrărilor urmează să fie executate pe parcursul anului 2018. 70% din valoarea proiectelor este asigurată de MDRAPFE, iar diferenţa de 30% de către Municipiul Iaşi, cu excepţia proiectului privind extinderea termoficării în Bucium şi Copou, unde partea de cofinanţare aferentă Primăriei va fi acoperită de Veolia Energie Iaşi. „Acest proiect este unul major pentru oraşul nostru, iar pentru a pregăti studiile, analizele şi documentele necesare, echipa Primăriei a lucrat în strânsă colaborare cu Veolia. Extinderea termoficarii în Bucium şi Copou reprezintă cel mai important proiect de dezvoltare a unui sistem centralizat din România după anii 1990. Viitorii clienţi reprezintă echivalentul a 4.800 de apartamente, şi deja au fost semnate acorduri de racordare cu mare parte din aceştia, adică echivalentul a 2.950 de apartamente”, a explicat Mihai Chirica.

 

Panouri pentru apă caldă

Veolia Energie Iaşi a lansat patru licitaţii noi, în SEAP, dintre care una face referire la achiziţia şi punerea în funcţiune a mai multor panouri solare pentru apă menajeră la CET Holboca. Acestea vor fi utilizate vara de către angajaţii centralei pentru activităţi curente, având în vedere că unitatea din Holboca este închisă în această perioadă. De menţionat că municipiul Iaşi beneficiază de apă caldă de la CET Tudor. Valoarea contractului, care se întinde pe parcursul unui an (proiect tehnic, achiziţie materiale, montaj, punere în func­ţiune), ajunge la 23.000 lei pentru şase panouri solare. O altă licitaţie, al cărei contract are o valoare de 54.000 lei, vizează întocmirea unui proiect tehnic pentru rea­lizarea capacităţii de descărcare şi depozitare a combustibilului lichid uşor de la cazanele de apă fierbinte (CET Tudor). Celelalte două proceduri, cu o valoare cumulată a contractelor de 105.000 lei, fac referire la montarea unor echipamente la CET Holboca pentru contorizarea apelor evacuate (proiectare, achiziţie şi montaje) şi a unei instalaţii de clorinare pe circuitul de evacuare a apei uzate menajare.

 

 


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac