fbpx
 
Fenechiu a pus poprire la PNL: vrea banii băgați în campanie

Fenechiu a pus poprire la PNL: vrea banii băgați în campanie


Aflat în puşcărie, Relu Fenechiu le face zile fripte foştilor colegi din cauza unei datorii de 2 milioane de lei. O firmă a fostului lider liberal este foarte aproape să-şi recupereze cei 310.000 de euro de la PNL pentru materiale electorale furnizate în 2009. Conturile pe care formaţiunea politică le are la BCR au fost poprite, în urma unei acţiuni în instanţă a La Rocca SRL.

 

Visteria Partidului Naţional Liberal ar putea fi golită de o firmă a lui Relu Fenechiu. Acesta are de încasat de la partid 1,4 milioane lei, debit şi penalităţi, după ce a livrat materiale în campania electorală pentru prezidenţialele din 2009.

 

PNL poate depune apel

Judecătoria Sectorului 1 a decis blocarea conturilor pe care formaţiunea politică le are la BCR, în urma unei acţiuni depuse de SC La Rocca SRL, prin administrator  Globocon SRL. „Obligă pe terţul poprit să plătească creditoarei, în limita creanţei şi în limita urmăribilă, sumele datorate debitorului Partidul Naţional Liberal, începând cu data de 02.02.2017 şi până la realizarea integrală a creanţei executate silit”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti din 22 mai. Decizia instanţei nu este însă definitivă, PNL putând face apel în 5 zile de la comunicare.

 

Fenechiu se află în puşcărie, fiind condamnat în două dosare, dar speră să fie eliberat în acestă vară

 

Blocarea banilor din campania de anul trecut

La aceeaşi instanţă se va mai judecă, pe 22 iunie, o altă acţiune depusă de La Rocca SRL. Firma a solicitat validarea popririi conturilor PNL la Autoritatea Electorală Permanentă. Miza sunt aici banii pe care partidul trebuie să-i primească drept decont pentru cheltuielile făcute în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2016. Ar fi o lovitură pentru mulţi liberali care, pentru a ajuta formaţiunea politică, au făcut credite cu promisiunea că îşi vor primi banii după decontul făcut de Autoritate.

 

„Nu am recuperat niciun ban până în prezent. PNL fuge de executare” , Ciprian Marius Zancu, avocatul La Rocca SRL

 

Subiect incomod pentru penelişti

Acţiunile firmei La Rocca au fost depuse la instanţă la începutul acestui an pentru că firma lui Fenechiu nu şi-a putut recupera în alt mod banii. Frustrarea creditorului a fost cu atât mai mare cu cât, la începutul anului trecut, toate partidele, inclusiv PNL, au votat o lege care interzicea executarea silită a formaţiunilor politice în perioadele electorale, adică exact acelea în care este sigur că prin conturi le circulă bani.

 

Liderul PNL Ludovic Orban ne-a îndrumat către secretarul general interimar al partidului pentru a discuta despre aceste datorii.

 

„Nefiind definitivă decizia instanței o vom ataca. Eu sper să stingem acest litigiu, fără să mai ajungem prin instanțe. O să îi chemăm și o să discutăm”, a declarat pentru REPORTER DE IAȘI, Gheorghe Tinel, secretar general al PNL.

 

De precizat că la cei 1,4 milioane lei care fac obiectul celor două procese se adaugă alţi 600.000 de lei daune şi despăgubiri.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: