Taxe la nivel de mall pentru producători locali care vor vinde în pieţe agroalimentare din municipiul Iaşi

Taxe la nivel de mall pentru producători locali care vor vinde în pieţe agroalimentare din municipiul Iaşi


Societatea EcoPiaţa intenţionează să îşi actualizeze tarifele, care vor creşte cu până la 350%. Proiectul de hotărâre vizând actualizarea tarifelor pentru serviciul public de întreţinere, administrare şi exploatare a pieţelor, târgurilor, bazarului, talciocului şi Hotelului Municipal practicate de S.C. EcoPiaţa S.A. este în dezbatere publică.

 

Motivul creşterii salariului minim pe economie impus de Guvernul PSD are impact negativ, în final, în buzunarul ieşenilor, spun consilierii locali PNL. Dar în loc să avem o administraţie eficientă şi o restructurare, astfel încât să se diminueze cheltuielile inutile, ne trezim cu majorări de tarife la absolut orice.

 

S.C. Eco Piaţa S.A. propune creşteri de 350% pentru comercianţii din pietele agroalimentare, de la 7 lei mp/zi, la 25 lei/zi, în condițiile în care o tarabă are 2 mp.

 

Sunt tarife majorate şi la piețele din municipiul Iaşi care nu funcționează, cum ar fi pieţele din Dacia sau Podul de Piatră.

 

Sunt afectaţi şi comercianţii de lactate, care vor plăti cu 300% mai mult pentru închirierea tarabelor, de la 10 la 30 de lei pe zi.

 

„Constat cu regret că pentru executivul Primăriei, anul 2017 a fost un an al majorărilor de impozite. La proiectul de taxe pentru anul 2018 am avut creşteri ale taxelor de peste 1000%, serviciile de salubritate s-au scumpit, la fel că serviciile celor de la Termo Service. Viziunea primarului Mihai Chirică e una de majorări de taxe pentru societăţile comerciale, producători agricoli sau persoane fizice. Cât pătrunjel sau verdeaţă va trebui să vândă un producător în piaţă pentru a acoperi cei 30 de lei taxa/zi, în condiţiile în care o legătură de pătrunjel e 1 leu, domnule primar?”, a spus consilierul local Etienne Ignat (foto).

 

„Avem un management defectos în administrarea pieţele agroalimentare, incapabil de performanţă, demonstrat în cei 7 ani. Trag un semnal de alarmă că majorarea taxelor vor face preţurile din pieţe să fie mai mari decât la supermarket. Pe termen scurt şi mediu astfel de politici descurajează producătorii agricoli”, a conchis Etienne IGNAT,.

 

Pe 28 iulie 2010, Direcţia Pieţe din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi se reorganizează şi se înfiinţează S.C. Ecopiata S.A., fiind o societate pe acţiuni şi având că unic acţionar Consiliul Local al Municipiului Iaşi. 7 ani au funcționat după bunul plac fără un regulament de funcționare încurajând specula în detrimentul producătorilor locali, mai spun aleșii locali liberali.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top