fbpx
 
Noile tarife aprobate de consilierii locali pentru tarabele din piețele ieșene

Noile tarife aprobate de consilierii locali pentru tarabele din piețele ieșene


În ședința Consiliului Local de marți a fost aprobat și proiectul privind actualizarea mai multor tarife corespunzătoare serviciilor prestate de Ecopiaţa SA. Decizia a fost luată pentru că tarifele rămăseseră la nivelul stabilit în 2013, în pofida creşterilor de preţ la utilităţi şi materiale de întreţinere şi curăţenie utilizate în activitatea curentă a societăţii, creşterea nivelului salariului minim pe economie, ceea ce făcea ca tarifele să nu reflecte costurile reale aferente serviciilor prestate de societate.

 

Tarifele propuse pentru utilizarea tarabelor în pieţele ieşene variază între 20 de lei pe zi în pieţele Dacia, Podul de Piatră, Tătăraşi Sud şi 25 de lei/zi în pieţele Alexandru cel Bun, Nicolina, Sudului (CUG), Hala Centrală, Independenţi, Păcurari. De asemenea, comercializarea florilor şi a ouălelor în frigetă va fi posibilă contra sumei de 7 lei/mp/zi. Utilizarea tarabei pentru vânzarea produselor lactate va costa 30 de lei pe zi, iar a unei vitrine frigorifice 50 de lei pe zi. Închirierea cântarelor va costa 10 lei pe zi. Accesul la grupurile sanitare se va face achitând 1 leu de persoană sau pe baza unui abonament lunar în valoare de 40 de lei de persoană.

 

Tarifele pentru desfacerea produselor agroalimentare direct din autovehicule vor avea valori variind în funcţie de cantitatea mărfii, pornind de la 70 de lei pe zi pentru o cantitate de maxim 1.000 de kg marfă şi ajungând la 300 de lei pe zi pentru desfacerea unei cantităţi de peste 10.000 de kilograme marfă. Tarifele pentru desfacerea materialelor lemnoase, de construcţii şi produse finite vor fi cuprinse între 20 şi 30 de lei metrul cub, mobilierul putând fi comercializat contra unei taxe de 2,5 lei/mp/zi.

 

Desfacerea produselor în Bazar, pe bază de contract, va costa 50 de lei/mp/lună. Parcarea în zonele SC Ecopiaţa SA va costa 2 lei pe oră sau 100 de lei pe lună în cazul în care se face pe baza unui abonament. Rezervarea unei tarabe se va putea face contra unei sume de 150 de lei pe lună, iar a unei boxe pentru comercializarea produselor de sezon va costa 250 de lei pe lună.

 

Cazările la Hotelul Municipal vor avea tarife variind între 68 de lei pe zi pentru camera cu 1 loc fără mic dejun şi 178 de lei pe zi pentru camera cu trei locuri şi mic dejun inclus. Utilizarea sălii de mic dejun se va putea face contra sumei de 300 de lei pe zi. Pentru grupuri de minim 10 persoane, elevi, pensionari, persoane în interes de serviciu, persoane care solicită cazare pentru minim trei nopţi se pot acorda reduceri de 20% la tarifele cu cazare fără mic dejun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: