fbpx
Portokal
Proiect la Iași: Platformă digitală pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală

Proiect la Iași: Platformă digitală pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală


Consilierul local PNL Etienne Ignat a anunţat că a depus la Primăria Iaşi un proiect de hotărâre privind înființarea unei platforme digitale pentru: eliberarea „Certificatelor de atestare fiscală” şi „Verificarea certificatelor de atestare Fiscală”.

 

„Anual Primăria Municipiului Iaşi emite câteva mii de Certificate de atestare fiscală. În momentul de faţă orice persoană fizică sau juridică se deplasează către Primărie de două ori. Odată pentru a depune o cerere priviind eliberarea Certificatului de atestare fiscală şi a două oară pentru al ridică deşi putem digitaliza acest serviciu prin emiterea unui certificat fiscal 100% online,” a declarat Etienne Ignat, consilier PNL Iaşi.

 

Dacă propunerea liberalilor va fi acceptată, certificatul fiscal va fi publicat în 48 de ore de la depunerea cererii, respectiv 24 de ore pentru certificatele fiscale emise în regim de urgenţă. Condiţiile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscale sunt cele prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi de Legea nr. 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscală. În consecinţă, solicitantul va obţine certificat de atestare fiscală numai dacă este la zi cu plata obligaţiilor datorate bugetului local, în speţă, dacă are achitate impozitele şi taxele locale.

 

Certificatele de atestare fiscală electronice vor purta semnăturile digitale ale persoanelor care întocmesc, care verifică şi al şefului de compartiment. Documentul original este cel în format electronic. Acesta poate fi listat şi prezentat pe suport de hârtie, dar valabilitatea documentului este dovedită prin prezentarea formatului electronic. Orice modificare a certificatelor de atestare fiscală în format electronic duce la alterarea documentului şi pierderea valabilităţii acestuia. Instituţiile sau organismele la care sunt prezentate certificatele de atestare fiscală în format electronic vor putea verifică autenticitatea documentului accesând site-ul instituţiei, la o secţiune creată special „verifică certificatul fiscal".

 

Verificarea se va face printr-o cheie unică emisă pentru fiecare certificat de atestare fiscală. Documentul electronic semnat digital se va află sub protecţia Legii nr 455/2001 privind semnătură electronică şi va produce aceleaşi efecte ca şi actul în formă autentică.


Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top